Naujas „Telia“ ir „Ericsson“ projektas „Windows 11“ kompiuterius prijungs prie 5G net ir nuvykus į kitą žemyną

Pranešimas spaudai

2024-03-12, 10:30

0 komentarų

„Telia“ kartu su „Microsoft“ ir Švedijos telekomunikacijų įrangos milžine „Ericsson“ išbandė sprendimą, užtikrinantį nuolatinį nešiojamųjų kompiuterių prisijungimą prie 5G ryšio.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Naujas „Telia“ ir „Ericsson“ projektas „Windows 11“ kompiuterius prijungs prie 5G net ir nuvykus į kitą žemyną

Projekte, kuriame taip pat dalyvauja „Thales“, „T-Mobile“ ir „SoftBank Corp“, vystoma Ericsson Virtual Cellular Network (EVCN) technologija įgalina „Windows 11“ įrenginius automatiškai išlaikyti 5G ryšį, sklandžiai persijungiant tarp skirtingų operatorių tinklų, kai vartotojas juda tarp skirtingų biurų ar net žemynų.

„5G ryšys „Windows 11“ kompiuteriuose jau nebėra naujiena, tačiau jo naudojimo patogumas vis dar smarkiai atsilieka nuo mūsų išmaniųjų telefonų. Darbui skirtuose prietaisuose vartotojas prisijungimą prie 5G turi inicijuoti rankiniu būdu ir suvesti PIN kodą autentifikacijai. Maža to, šie veiksmai turi būti kartojami kaskart kompiuteriui persikrovus. EVCN sprendimas automatizuos visus minėtus nemalonius procesus, palengvindamas nuotolinį darbą, užtikrindamas nepertraukiamą saugumą ir padidindamas darbuotojų produktyvumą“, – teigia „Telia“ tinklo vadovas Arūnas Strolia.

Visas ryšio valdymas – vienoje platformoje

„Windows 11“ kompiuteriuose EVCN automatizuoja eSIM kortelių profilių valdymą ir palengvina naujų profilių užsakymą, atsisiuntimą ir keleto eSIM profilių aktyvavimą vienu metu. Taip įrenginius darbuotojams suteikusi organizacija gali perimti tiesioginį jų mobiliojo ryšio valdymą ir apsaugoti nuo situacijos, kai kur nors nukeliavę jie nebegalėtų prisijungti 5G ir tęsti darbo.

Pasak A. Strolios, modernųjį sprendimą jau spėta išbandyti ir realiomis sąlygomis. „Ericsson“ darbuotojams keliaujant tarp Stokholmo, Niujorko, Sietlo ir Tokijo, jų „Windows 11“ kompiuteriai sklandžiai persijungė tarp „Telia“, „T-Mobile“ ir „SoftBank Corp“ valdomų tinklų, užtikrindami nepertraukiamą 5G ryšio veikimą.

Šiame eksperimente per „Microsoft Intune“ mobiliųjų įrenginių tvarkyklę visai kompiuterių grupei buvo aktyvuoti atitinkamų operatorių eSIM profiliai, parinkti pagal darbuotojų demografines charakteristikas ir duomenų naudojimą. Automatinis vartotojų kompiuterių prijungimas prie 5G padėjo išvengti viešai prieinamų Wi-Fi tinklų paieškų ir būtinybės darbui naudoti savo išmaniojo telefono mobilųjį internetą.

Didesnis saugumas hibridiniam darbui

Be efektyvesnio mobiliojo ryšio kompiuteriuose valdymo EVCN organizacijoms suteikia ir kur kas didesnį saugumą. Jungiantis prie 5G tinklo, darbuotojo įrenginyje automatiškai aktyvuojami ir įmonės nustatyti saugumo nustatymai, taip sumažinant įsilaužimo į vartotojo kompiuterį ir bendrovės sistemas grėsmę.

„Vieša paslaptis, kad atviri Wi-Fi tinklai kavinėse, oro uostuose ir viešbučiuose gali būti panaudoti jais perduodamų duomenų vagystei bei paties įrenginio užgrobimui. Tačiau tie patys pavojai tyko ne tik viešose vietose, bet ir darbuotojų būstuose. „Ericsson“ duomenimis, 44 proc. namų Wi-Fi tinklų nėra apsaugoti net slaptažodžiu, o 71 proc. jų apskritai yra pažeidžiami kibernetinių atakų. Tad nuolat prie 5G prijungtas kompiuteris galėtų eliminuoti poreikį jungtis prie nesaugaus interneto tinklo tiek keliaujant, tiek dirbant iš namų“, – aiškina „Telia“ tinklo vadovas.

Ekspertas mini ir kitą potencialų EVCN privalumą – mažesnės išlaidos interneto ryšiui. Spartus 5G ryšys leidžia sklandžiai dalyvauti nuotolinėse „Teams“ konferencijose ir naudotis kitomis „Microsoft 365“ biuro paketo programomis, todėl darbuotojų kompiuteriams būnant nuolat prijungtiems prie geriausiai toje lokacijoje veikiančio 5G tinklo, verslui nebelieka poreikio kiekviename savo padalinyje turėti galingos ir itin gerai išvystytos fiksuoto interneto ryšio infrastruktūros.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas