„Nvidia“ metė akmenį į kriptovaliutų daržą: sukritikavo šios valiutos naudą visuomenei

MiTech.lt

2023-03-27, 09:33

0 komentarų

Micheal Kagan, „Nvidia“ vyriausiasis technologijų vadovas, sakė, kad kriptovaliutos neduoda nieko naudingo visuomenei, praneša „The Guardian“. Visą tą skaičiavimo galią galima panaudoti geriau, pavyzdžiui, dirbtiniam intelektui, nes šiuo metu bendrovė savo duomenų centrų verslą orientuoja į LLM (Large Language Model) dirbtinio intelekto technologijas, priduria jis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Nvidia“ metė akmenį į kriptovaliutų daržą: sukritikavo šios valiutos naudą visuomenei

2021 metais „Nvidia“ pirmą kartą pabandė paveikti kriptovaliutų ekosistemą kai RTX 30 serijai apribojo kasimo galią. Buvo išleistas naujas RTX 3060 variantas su „Lite Hash Rate“ (LHR) technologija, kuri, kaip teigiama, sumažino kasimo efektyvumą. Vėliau ši technologija su tam tikromis išimtimis buvo įtraukta ir likusiems RTX 30 serijos modeliams. Tačiau jau po poros mėnesių kriptovaliutų kasimo programinės įrangos kūrėjams iš dalies pavyko įveikti LHR algoritmo apribojimus, o po metų buvo pasiektas visas kasimo našumo potencialas. Po to „Nvidia“ pati panaikino LHR su tvarkyklėmis.

2022 metais „Nvidia“ buvo priversta sumokėti 5,5 mln. JAV dolerių dėl susitarimo su SEC (JAV vertybinių popierių ir biržos komisija), nes neinformavo investuotojų apie tai, kaip kriptovaliutų kasimas veikia vaizdo plokščių paklausą. Be to, kaip teigiama SEC pateiktame dokumente, „Nvidia“ žinojo, kad kriptovaliutų kasimas lemia dalį jos verslo, ir netgi teigė, kad „Nvidia“ vyresnioji vadovybė norėjo įsitraukti į kriptovaliutų kasybos rinką.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas