„Nvidia RTX 5080“ vaizdo plokštė turės aiškų pranašumą prieš „RTX 4090“: nors sparta bus panaši, tačiau „Ray Tracing“ apdorojimas gali ir nustebinti

MiTech.lt

2024-03-20, 13:00

0 komentarų

Pasak @XpeaGPU, dar per anksti galutinai atsakyti į klausimus, kokią spartą demonstruos RTX 50 serijos vaizdo plokštės, tačiau, jis galėjo pasakyti, RTX 5080 Ray Tracing sparta turėtų lenkti dabartinio flagmano, RTX 4090, RT našumą. Kalbant apie įprastus žaidimus, tikimasi, kad šių vaizdo plokščių sparta bus panaši.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Nvidia RTX 5080“ vaizdo plokštė turės aiškų pranašumą prieš „RTX 4090“: nors sparta bus panaši, tačiau „Ray Tracing“ apdorojimas gali ir nustebinti

Kitoje žinutėje tas pats gandų skleidėjas dar užsiminė, kad geriausi „Blackwell“ grafikos procesoriai galės pasiūlyti didžiausią vienos kartos našumo padidėjimą bendrovės istorijoje.

Pranešime teigiama, kad NVIDIA sukūrė savo naujos kartos lustus kovai su „monstrišku 3 nm MCM RDNA 4 flagmanu“, ir tai atsispindės dideliame spartos šuolyje. Tačiau „monstrišką MCM lustą“, dar žinomą kaip „Radeon RX 8900 XTX“, AMD galiausiai atšaukė.

Taip pat teigiama, kad NVIDIA planuoja naudoti GDDR7 atmintį 3 galingiausiose „Blackwell“ vaizdo plokštėse, silpnesni modeliai gaus tenkintis GDDR6 ar GDDR6X atmintimi.

Tikimasi, kad „Blackwell“ pagrindu sukurtos vaizdo plokštės debiutuos tik 2024 m. pabaigoje arba 2025 m. pradžioje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas