„Qualcomm“ oficialiai pristatė naująjį „Snapdragon X Plus“ mikroschemų rinkinį: nešiojamiems kompiuteriams skirtas lustas pasiūlys išskirtines dirbtinio intelekto galimybes

Lukas Snarskis

2024-04-28, 18:34

0 komentarų

2023 metais „Qualcomm“ pristatė naujos kartos aukštos klasės lustą, skirtą nešiojamiesiems kompiuteriams su „Windows on ARM“ – „Snapdragon X Elite“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Qualcomm“ oficialiai pristatė naująjį „Snapdragon X Plus“ mikroschemų rinkinį: nešiojamiems kompiuteriams skirtas lustas pasiūlys išskirtines dirbtinio intelekto galimybes

Internete jau kuris laikas buvo kalbama apie naują „Qualcomm“ lustą, kuris turėtų būti skirtas nešiojamiems kompiuteriams. Buvo pasirodę ir įvairių gandų apie naująją platformą, o dabar įvyko ir oficialus pristatymas.

„Qualcomm“ atstovai oficialiai pristatė naująjį „Snapdragon X Plus“ mikroschemų rinkinį, kuris bus kiek žemesnės klasės nei pernai pristatytas „Snapdragon X Elite“ variantas.

Naujasis mikroschemų rinkinys turi 10 branduolių „Oryon“ procesorius su 3,4 GHz taktiniu dažniu ir palaikys iki 64 GB operatyviosios (RAM) su 135 GB/s pralaidumu. „X Plus“ turi 45 TOPS NPU, kurį „Qualcomm“ vadina sparčiausiu pasaulyje nešiojamiesiems kompiuteriams skirtu NPU.

Tikimasi, kad naujasis „Snapdragon X Plus“ pasižymės „išskirtiniu našumu, ilga baterijos veikimo trukme ir pirmaujančiomis įrenginyje įdiegtomis dirbtinio intelekto galimybėmis“.

Kalbėdami apie tai, „Qualcomm“ atstovai pademonstravo kodo generavimą „Visual Studio Code“ iš „Codegen“, muzikos generavimą „Audacity“ naudojant įrenginyje esantį „Riffusion“ dirbtinį intelektą, kuris generuoja naują muziką iš užuominų arba jau esamos muzikos, ir tiesioginius užrašus „OBS Studio“, užtikrinančius automatinį 100 kalbų vertimą į tiesioginius užrašus 100 kalbų naudojant įrenginyje esantį „Whisper“ realiuoju laiku per tiesiogines transliacijas.

Skelbiama, jog naujojo „Qualcomm“ mikroschemų rinkinio našumas bus 37 proc. didesnis, lyginant su konkurentais, kurių bendrovės atstovai taip ir neįvardijo. Negana to, šis lustas sunaudos iki 54 proc. mažiau energijos.

Naujasis lustas palaiko LPDDR5x, turi 42 MB bendrąją spartinančiąją atmintinę ir yra sukurtas pagal 4 nm technologinį procesą. „Snapdragon X Plus“ palaiko 3 išorinius 4K HDR, bet ne daugiau kaip 60 Hz, ekranus, be to, palaiko „Wi-Fi 7“, „Bluetooth 5.4“, turi pažangų kameros ISP ir „įtraukiantį garsą be nuostolių“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas