„Qualcomm“ pristatė naująjį „Snapdragon X Elite“ lustą: aukščiausios klasės mikroschemų rinkinys, skirtas „Windows“ kompiuteriams

MiTech.lt

2023-10-25, 13:43

0 komentarų

„Qualcomm“ paskelbė apie naujos kartos aukštos klasės lustą, skirtą nešiojamiesiems kompiuteriams su „Windows on ARM“ – „Snapdragon X Elite“. „Qualcomm“ tikisi, kad su naujausiu lustu pavyks užimti didesnę asmeninių kompiuterių rinkos dalį dėl našumo ir efektyvumo.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Qualcomm“ pristatė naująjį „Snapdragon X Elite“ lustą: aukščiausios klasės mikroschemų rinkinys, skirtas „Windows“ kompiuteriams

„Snapdragon X Elite“ pagamintas naudojant 4 nm litografiją ir turi 12 didelio našumo „Oryon“ branduolių, kurių dažnis 3,8 GHz, o esant vieno ir dviejų branduolių apkrovai dažnis gali pakilti iki 4,3 GHz. „Qualcomm“ teigia, kad jos naujasis procesorius pagal daugiagijį našumą prilygsta „Intel“ 13-osios kartos procesoriams, o suvartoja 68 proc. mažiau energijos.

„Snapdragon X Elite“ lyginant su „Apple“ ARM pagrindu sukurtu „M2“ lustu bus pasiekiamas 50 proc. didesnis daugiagijis našumas.

Kalbant apie grafiką, „X Elite“ turi integruotą „Adreno“ grafikos procesorių, kurio našumas siekia 4,6 TFLOPs ir kuris palaiko „DirectX 12“ API. Grafika gali dirbti su iki 3 išorinių UHD monitorių 60 Hz dažniu. Vaizdo įrašų redaktoriai gali pasinaudoti „Adreno“ vaizdo procesoriaus (VPU) privalumais, kuris palaiko 4K60 10 bitų H.264, HEVC (H.265) ir AV1 failų kodavimą ir dekodavimą.

Lustas palaiko LPDDR5x operatyviąją atmintį su iki 136 GB/s atminties pralaidumu ir turi 42 MB bendrąją spartinančiąją atmintį kartu su „PCIe Gen4“ arba UFS 4.0 palaikymu. Kalbant apie ryšį, „Snapdragon X Elite“ gauna „FastConnect 7800“ sistemą su Wi-Fi 7 ir „Bluetooth 5.4“ palaikymu, taip pat „Snapdragon X65 5G“ modemą, skirtą mobiliajam ryšiui su iki 10 Gb/s maksimaliu atsisiuntimo greičiu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas