„Qualcomm“ pristatė naująjį „Snapdragon X Plus“ lustą, kuris leis pasiūlyti gerokai pigesnių nešiojamų kompiuterių, tačiau yra ir vienas kabliukas

Tomas Eidukevičius

2024-09-05, 19:55

0 komentarų

Rugsėjo 6-10 dienomis įvyks kasmetinė „IFA 2024“ technologijų paroda, kurioje lankysis ir mūsų komanda. Ir nors oficialus renginio startas penktadienį, tačiau pirmosios naujienos pasirodė dar prieš tai.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Qualcomm“ pristatė naująjį „Snapdragon X Plus“ lustą, kuris leis pasiūlyti gerokai pigesnių nešiojamų kompiuterių, tačiau yra ir vienas kabliukas

Berlyne lankosi ir JAV bendrovės „Qualcomm“ atstovai, kurie pristatė naują mikroschemų rinkinį. Kaip ir buvo tikėtasi, gamintojas pademonstravo aštuonių branduolių „Snapdragon X Plus“ procesorių, kuris skirtas nešiojamiems kompiuteriams.

Šis lustas yra priskiriamas žemesnei klasei nei 12 branduolių „Snapdragon X Elite“ ar 10 branduolių „Snapdragon X Plus“ modelių, tačiau turi tokią pačią architektūrą. Tiesa, jo grafika yra pastebimai silpnesnė, todėl jis idealiai tinka pradinio lygio nešiojamiesiems kompiuteriams.

8 branduolių „Snapdragon X Plus“ turi 12 MB mažesnę procesoriaus spartinančiąją atmintinę (iš viso 30 MB) ir mažiau nei perpus mažesnę grafikos procesoriaus galią žaidimams ir produktyvumo programoms.

Tai reiškia apie 50 proc. prastesnį grafikos našumą, pagal pačios „Qualcomm“ lyginamuosius testus, 20 proc. mažesnį nei 12 branduolių „Snapdragon X Elite“ CPU užduočių našumą ir maždaug tokį patį našumo našumą kaip 10 branduolių „X Plus“ procesorių.

Svarbu paminėti tai, kad 8 branduolių „Snapdragon X Plus“ padės dar labiau sumažinti nešiojamųjų kompiuterių kainas, nei tai šiemet padarė jo „Qualcomm ARM“ broliai ir seserys.

Pranešama, jog pirmieji kompiuteriai, kurie naudos naująjį „Qualcomm“ mikroschemų rinkinį turėtų būti pristatyti jau artimiausiu metu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas