„Samsung“, „Xiaomi“ ir kiti didieji telefonų gamintojai sulaukė Indijos institucijų smūgio: bendrovės pripažintos kaltomis dėl sąmokslo su „Amazon“ ir „Flipkart“

Lukas Snarskis

2024-09-16, 19:55

0 komentarų

„Samsung“, „Xiaomi“ ir kitos pagrindinės išmaniųjų telefonų bendrovės pripažintos kaltomis pažeidusios antimonopolinius įstatymus.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Samsung“, „Xiaomi“ ir kiti didieji telefonų gamintojai sulaukė Indijos institucijų smūgio: bendrovės pripažintos kaltomis dėl sąmokslo su „Amazon“ ir „Flipkart“

Indijos konkurencijos komisija (CCI) nustatė, jog bendrovės „Amazon“ ir „Flipkart“ pažeidė vietos konkurencijos įstatymus, nes teikė pirmenybę pasirinktiems gamintojams, taip pakenkdamos kitoms bendrovėms, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

CCI paskelbė 1 027 puslapių ataskaitą apie „Amazon“, susitarusią su „Samsung“, „Xiaomi“, „Motorola“, „Realme“ ir „OnePlus“. Visos šios bendrovės vykdė išskirtinių telefonų pristatymus, taip pažeisdamos konkurencijos įstatymą.

Panašus atvejis užfiksuotas ir su „Flipkart“, kur 1 696 puslapių ataskaitoje teigiama, kad „Samsung“, „Xiaomi“, „Motorola“, „Vivo“, „Lenovo“ ir „Realme“ vykdė panašią veiklą. CCI generalinis direktorius G. V. Siva Prasadas teigė, kad išskirtinumas versle yra „anatema“ ir prieštarauja sąžiningai konkurencijai bei vartotojų interesams.

Pagrindinė šių „išskirtinių pristatymų“ problema yra ta, kad mažmenininkai didiesiems žaidėjams teikė pirmenybę ir taikė dideles nuolaidas, o visa tai kenkė kitiems mažmenininkams. Tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad taip buvo daroma tyčia, o tokia praktika – plačiai paplitusi.

Naujausi duomenys atskleidė, kad „Samsung“ ir „Xiaomi“ užima daugiau kaip trečdalį išmaniųjų telefonų rinkos. CCI nurodė, kad didžiosios bendrovės rėmėsi užsienio investicijomis, kad išlaikytų žemas kainas, ir subsidijavo tokių paslaugų, kaip sandėliavimas ir rinkodara, įkainius atrinktiems pardavėjams.

„Reuters“ taip pat citavo praėjusio mėnesio CCI vidaus dokumentus, kuriuose Komisija nurodė kai kurioms išmaniuosius telefonus gaminančioms bendrovėms pateikti trejų finansinių metų iki 2024 metų finansines ataskaitas.

Tyrimas dėl „Amazon“, „Flipkart“ ir jų pardavėjų pradėtas dar 2020 metais po to, kai buvo gautas didžiausios šalies mažmenininkų asociacijos „Confederation of All India Traders“, turinčios 80 mln. narių, filialo skundas.

Kitas šio proceso etapas - CCI turi peržiūrėti visus prieštaravimus. Po to gali būti skiriamos baudos, o įmonės gali būti įpareigotos pakeisti savo verslo praktiką.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas