„Raptor Lake Refresh“ procesoriai turėtų priklausyti tryliktai „Core“ serijai

MiTech.lt

2023-04-16, 07:35

0 komentarų

Anksčiau nutekintuose dokumentuose nebuvo išsamiai aprašyta, kaip „Intel“ pavadins savo būsimus procesorius. Tačiau dabar naujai pasirodę duomenys gali paaiškinti, kas artimiausiu metu nutiks su „Core“ serija.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Raptor Lake Refresh“ procesoriai turėtų priklausyti tryliktai „Core“ serijai

Naujoje „OpenVPL“ (angl. Video Processing Library) aparatinės įrangos palaikymo lentelėje nurodyta „Future: 14th Generation Intel Core“ serija vadinama MTL/Meteor Lake. Nors apie būsimą „Raptor Lake Refresh“ seriją neužsimenama, šis kodinis pavadinimas priskiriamas tik 13-osios kartos „Core“ šeimai.

Iš esmės tai reiškia, kad 14-osios kartos „Core“ serija nebeturėtų būti siejama su „Raptor Lake Refresh“, nebent vėliau įvyks koks nors nedidelis prekės ženklo keitimas.

Tikėtina, kad kitoje „Intel“ stalinių kompiuterių „Core“ serijoje bus naudojami panašūs produktų pavadinimai kaip ir mobiliame segmente. Dabar galima tikėtis „Core i9-13950K“ modelio ar ko nors panašaus, kas būtų „Raptor Lake Refresh“.

Nutekintame produktų išleidimo plane minimas tik staliniams kompiuteriams skirtas „Raptor Lake-S Refresh“, o tiesioginių planų dėl mobiliųjų serijų nėra. Dar svarbiau, kad esama 700 serijos platforma išliks tokia, kokia yra, o tai reiškia, kad LGA1700 platformoje bus dvi kartos ir vienas mažesnis atnaujinimas.

Pagal šį produktų išleidimo planą, „Intel Raptor Lake Refresh“ turėtų būti pradėta gaminti trečiąjį šių metų ketvirtį. Tuo tarpu staliniams kompiuteriams skirta „Meteor Lake“ architektūra artimiausiu metu neturėtų pasirodyti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas