„Samsung“ pristatė naujos kartos atmintines: oficialiai pademonstruotas DDR5 DRAM sprendimas, aiškūs didžiausi privalumai

Arnas Balčiūnas

2022-12-26, 07:30

0 komentarų

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ kuria įvairiausius produktus, o tarp jų – ir operatyviosios atminties lustai. Prieš keletą dienų bendrovė pristatė naujausią modelį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ pristatė naujos kartos atmintines: oficialiai pademonstruotas DDR5 DRAM sprendimas, aiškūs didžiausi privalumai

„Samsung“ oficialiai pristatė atnaujintas 16 GB DDR5 DRAM atmintines, kurios sukurtos naudojant 12 nm technologijų procesą. Pastarasis yra kiek patobulinta, daugelio naudojamo šiuo metu, 14 nm EUV varianto versija.

Taip pat buvo paskelbta, kad naujoji DDR5 DRAM yra suderinama su AMD produktais – ji buvo optimizuota ir patvirtinta „Zen“ platformose. „Samsung“ DRAM produktų ir technologijų viceprezidentas pažymėjo ir tai, jog naujasis standartas bus pagrindinis veiksnys, kuris nulems vis platesnį DDR5 DRAM atmintinių pritaikymą visoje rinkoje.

Teigiama, kad naujosios atmintinės pagamintos naudojant naujas medžiagas, kurios padidina elementų talpą, o taip pat čia panaudota dizaino technologija, kuri pagerins kritines grandinės charakteristikas.

Naujoji DRAM versija yra pagrįsta EUV (angl. Extreme ultraviolet) litografija, leidžiančia padidinti štampo tankį ir garantuojanti 20 proc. didesnį plokštelių našumą. Verta pastebėti ir tai, jog čia sunaudojama 23 proc. mažiau energijos ir atveria duris aplinkai draugiškesnėms IT įmonių operacijoms.

Pranešama, kad naujos kartos atmintinės prekyboje turėtų pasirodyti jau pirmoje 2023 metų pusėje. Deja, tačiau „Samsung“ sukurtų DDR5 DRAM lustų kaina išlieka nežinoma.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas