„Sony“ skaičiuoja rekordinius pardavimus: kone dvigubai lenkia pagrindinius konkurentus

Lukas Snarskis

2021-01-03, 12:40 (atnaujinta 2022-11-29, 10:02)

1 komentaras
„Sony“ skaičiuoja rekordinius pardavimus: kone dvigubai lenkia pagrindinius konkurentus

Jau praėjo nemažai laiko nuo dienos, kuomet „Sony“ pristatė naująją „PlayStation“ žaidimų konsolę. Nors bendrovė ir susiduria su problemomis, patenkinanti rinkos poreikius, tačiau, nepaisant to, „PlayStation 5“ pardavimai siekia rekordines aukštumas.

Remiantis naujausia informacija, „Sony“ per pirmąsias keturias savaites pardavė 3,4 mln. vienetų naujos kartos konsolių, o tai yra absoliučiai geriausias rezultatas, kokį šis gamintojas yra pasiekęs. Tokia „PlayStation 5“ sėkmė pakoregavo pirmojo 2021 metų ketvirčio „Sony“ planus.

Kiek anksčiau buvo teigiama, kad „Sony“ ketina parduoti maždaug 10 mln. vienetų naujųjų konsolių iki kovo, tačiau dabar šie skaičiai išaugo iki 16,8 – 18 mln., praneša „Digitimes“. Skelbiama ir tai, jog nemaža dalis konsolių bus skirta pardavimams Azijoje. Dar viena įdomi detalė, prieš pasirodant naujos kartos „PlayStation“, gamintojai lūkesčiai buvo parduoti tarp 5-6 mln. vienetų naujųjų įrenginių, tačiau akivaizdu, kad milžiniška paklausa išaugino „Sony“ planus.

Žvelgiant į pagrindinius „Sony“ konkurentus, „Microsoft“ taip pat gali pasidžiaugti solidžiais pardavimais. Šios bendrovės „Xbox Series X“ ir „Xbox Series S“ konsolės jau buvo parduotos daugiau nei 2 mln. kartų. Žinoma, tai yra kiek mažesni skaičiai, tačiau situacija rinkoje dabar yra itin komplikuota dėl milžiniškos paklausos. Iš esmės abi kompanijos parduoda tiek konsolių, kiek turi jų pagamintų, o tokioje situacijoje svarbu žinoti, jog „Sony“ naujos kartos kompiuterius pradėjo gaminti kiek anksčiau nei „Microsoft“.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas