Taip dar reikia sugebėti: „Firefox“ naudotoja savo naršyklėje turėjo daugiau nei 7 tūkst. skirtukų, atskleidžiamos neįtikėtinos detalės

Arnas Balčiūnas

2024-05-06, 07:55

0 komentarų

Galbūt jūs esate vienas iš tų kompiuterių naudotojų, kuriems interneto naršyklėje yra per daug skirtukų. Tačiau kaip ilgai išlaikote juos atidarytus? Gal dieną, savaitę ar mėnesį? Programinės įrangos inžinierius išbandė pačias „Firefox“ naršyklės ribas, daugiau nei dvejus metus išlaikydamas daugiau nei 7 400 skirtukų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Taip dar reikia sugebėti: „Firefox“ naudotoja savo naršyklėje turėjo daugiau nei 7 tūkst. skirtukų, atskleidžiamos neįtikėtinos detalės

„Mac“ kompiuterio naudotoja, pasivadinusi „Hazel“ slapyvardžiu, paskelbė, kad „Firefox“ neatstatė jos naršymo sesijos, kurioje tuo metu buvo daugiau nei septyni tūkstančiai skirtukų. Sulaukusi kolegų pagalbos, ji atkūrė senąją „Firefox“ sesiją iš profilių talpyklos.

Socialinio tinklo „X“ naudotoja pakomentavo „Firefox“ našumą ir pridūrė, kad „poveikis atminčiai yra nedidelis; sesijos failas, kuriame yra skirtukų informacija, yra tik apie 70 MB, o „Firefox“ įkelia skirtuką į atmintį tik tuo atveju, jei neseniai jį atidariau“.

Tokį naršyklės veikimo principą patvirtino ir „Mozilla“ atstovas. Kalbėdamas su „PCMag“, jis sakė, kad „Firefox“ naršyklėje atidarius daugybę skirtukų „praktiškai nenaudojama jokia atmintis“, ir pridūrė, kad bus diegiamos tam tikros profilių ir skirtukų grupių funkcijos.

„Nors manome, kad nuostabu, jog kas nors turi 7 000 aktyvių skirtukų, tai taip pat parodo, kokiu mastu skirtukų valdymas yra paplitusi problema“, - sakė atstovas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas