Taivane turėtų didėti elektros kaina: šalies vyriausybės sprendimų efektą gali pajusti visas pasaulis, to priežastis labai paprasta

MiTech.lt

2024-03-13, 10:30

0 komentarų

Puslaidininkių kainos gali smarkiai išaugti, nes Taivanas, peržiūrėjęs šalies komunalinių paslaugų kainas, ketina iš „super vartotojų“, tokių kaip TSMC, imti iki 30 proc. didesnį mokestį už elektrą.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Taivane turėtų didėti elektros kaina: šalies vyriausybės sprendimų efektą gali pajusti visas pasaulis, to priežastis labai paprasta

Labai dideliu vartotoju laikomas bet kuris subjektas, per pastaruosius dvejus metus suvartojęs daugiau kaip 5 mlrd. kWh. Elektros energijos tiekėjas tai skaičiuos ne pagal visą bendrovę, o pagal atskirus jos apskaitos prietaisus.

TSMC yra išsidėsčiusi keliuose gamybos ir mokslinių tyrimų ir plėtros padaliniuose, kurie greičiausiai matuojami atskirai vienas nuo kito. Kai kuriems mažesniems pramoniniams vartotojams kainos turėtų padidėti tik 5-10 proc.

Taivano ekonomikos ministras Mei-Hua Wang neseniai pateiktame komentare dėl TSMC bandė išsklaidyti pramonės atstovų nuogąstavimus, teigdamas, kad gamykla įgyvendino keletą energijos taupymo iniciatyvų, yra daugiausia į eksportą orientuota bendrovė ir kad net ir padidėjus kainoms elektra Taivane yra viena pigiausių pasaulyje.

„Tom’s Hardware“ pateikė daugiau konteksto. Taivane elektros energijos kilovatvalandė kainuoja apie 10 centų (USD). Nepaisant to, kad Taivane elektros kaina nėra didelė pasauliniu mastu, bet ji yra pagrindinė puslaidininkių pramonės sąnaudų dalis, todėl bet koks kainos padidėjimas turės tiesioginį poveikį lustų gamybos savikainai. Reikės palaukti ir pamatyti kiek šio padidėjimo bus perkelta galutiniam pirkėjui.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas