„Windows 11“ platformos veikimas siutina ne tik naudotojus: „Microsoft“ sulaukė kritikos net ir iš buvusio darbuotojo, kuris pažėrė keletą griežtų žodžių

Lukas Snarskis

2024-04-12, 07:15

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Windows 11“ platformos veikimas siutina ne tik naudotojus: „Microsoft“ sulaukė kritikos net ir iš buvusio darbuotojo, kuris pažėrė keletą griežtų žodžių

Vienas iš didžiausių vartotojų priekaištų, susijusių su „Windows 11“ - nustatyti griežti sistemos reikalavimai. „Microsoft“ tai motyvavo tuo, kad tai susiję su saugumo didinimu, tačiau tai nereiškia, kad jūsų sistema yra visiškai saugi.

Kadangi oficialiai palaikomi procesoriai yra gana modernūs, žmonės iš savo kompiuterių su „Windows 11“ paprastai tikėjosi didesnio našumo. Nors SSD diskas nėra privalomas, dauguma sistemų šiais laikais jį turi ir čia taip pat negalima kaltinti naudotojų lūkesčių, nes pati „Microsoft“ teigė, kad būtent tam ir buvo sukurta ši platformos versija.

Nepaisant viso to, naudotojai ir toliau skundžiasi, kad jų kompiuteriai su „Windows“ tiesiog nėra pakankamai spartūs net ir palyginti galingose sistemose. Todėl daugelis nusprendė pereiti prie „Linux“, kuri gauna didžiulį AES šifravimo našumo padidinimą, arba naudoti patobulintas „Windows 11“ versijas.

Buvęs „Microsoft“ inžinierius Andy Youngas yra vienas iš tų, kurie pastebėjo, kad „Windows 11“ yra lėta ir nusprendė pasiskųsti Redmondo milžinei. A.Youngas pastebi, kad jis turi 1 600 eurų kainuojantį kompiuterį su 128 GB operatyviosios (RAM) atminties, tačiau „Start“ meniu veikimas yra „komiškai prastas“.

Vėliau A.Youngas paaiškino, kad jis nekenčia „Windows“, nes, dirbdamas bendrovėje, padėjo kurti jos dalis. Tačiau jis mano, kad dabartinės būklės operacinės sistemos versija yra paprasčiausiai nebaigta.

„Microsoft“ jau netrukus ketina pristatyti naują „Windows 11“ operacinės sistemos versija, tačiau ar ji bus geresnė – sunku nuspėti. „Windows Insider“ leidimuose vis dar pastebimos našumo problemos. Įdomu tai, kad naudotojai ir entuziastai rado būdų, kaip tokias našumo problemas išspręsti paprastais patobulinimais, o kartais net klaida padėjo padidinti našumą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas