Žaidimams skirtų kompiuterių paklausa mažėjo, tačiau šiemet laukiama pokyčių, specialistai pateikė savo prognozę

Arnas Balčiūnas

2024-03-30, 19:55

0 komentarų

Per pastaruosius metus išaugo žaidimams skirtų monitorių populiarumas, tačiau kompiuterių pardavimai mažėjo. Tokia tendencija fiksuojama kelerius paskutinius metus, o analitikai dabar pateikia ir šių metų prognozę, kuri turėtų patikti daugeliui gamintojų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Žaidimams skirtų kompiuterių paklausa mažėjo, tačiau šiemet laukiama pokyčių, specialistai pateikė savo prognozę

Rinkos analitikų bendrovė IDC skelbia, jog šiemet turėtų augti žaidimų kompiuterių paklausa, o susidomėjimas monitoriams ir toliau išliks didesnis nei anksčiau. Daugelis gamintojų gali tikėtis optimistiškų rezultatų metų pabaigoje, nors dar pernai situacija buvo kiek kitokia.

2023 metais žaidimų kompiuterių segmente tiekimas sumažėjo 13,2 proc., iki 44 mln. vienetų. Prognozuojama, kad šiemet tokių įrenginių sektoriuje bus užfiksuotas nedidelis augimas, kuris sieks maždaug 1 proc., o pagrindinis šio augimo veiksnys bus nešiojamieji kompiuteriai.

Kalbant apie žaidimams skirtus monitorius, dėl mažėjusių kainų paklausa buvo išaugusi 20,3 proc., o gerų rezultatų laukiama ir šiemet. Remiantis IDC duomenimis, pardavimai turėtų augti dar 13,6 proc.

„Nors pasaulio ekonomika ir toliau patiria sunkumų, žaidimų kompiuterių tiekimas buvo šiek tiek aktyvesnis dėl nuolatinės paklausos. Svarbiausia, kad pastebima kainų augimo tendencija, nes aukščiausios klasės rinkos segmentas išliko stiprus ir artimiausiais metais toliau augs dėl atsidavusių ir labiau pasiturinčių pirkėjų, kuriuos, atrodo, ekonomika paveikė mažiau“, - situaciją aiškino IDC specialistas Jiteshas Ubrani.

Prognozuojama, jog iki 2028 metų žaidimų kompiuterių tiekimas gali pasiekti 52 mln. ribą, o monitorių tiekimas sieks 29,6 mln. vienetų. Visus, ieškančius mažesnių kainų, nudžiugins žinia, kad žaidimų monitorių kainos kasmet turėtų mažėti.

Deja, žaidimų kompiuterių kainos didės - dėl nešiojamųjų kompiuterių ir aukščiausios klasės grafinių procesorių paklausos vidutinė pardavimo kaina turėtų siekti maždaug 1,1 tūkst. eurų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas