„Apple“ atsisako kai kurių savo planų: išmaniųjų laikrodžių su microLED ekranais dar teks palaukti, aiškėja ir to priežastys

Lukas Snarskis

2024-03-05, 15:01

0 komentarų

Daugelis JAV bendrovės „Apple“ gerbėjų su nekantrumu laukė praėjusių metų rugsėjo 12 dieną vykusios spaudos konferencijos, kurios metu debiutavo „iPhone 15“ serijos išmanieji telefonai bei „Watch Series 9“ laikrodžiai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ atsisako kai kurių savo planų: išmaniųjų laikrodžių su microLED ekranais dar teks palaukti, aiškėja ir to priežastys

„Apple“ praėjusiais metais pristatė ir naująjį „Watch Ultra 2“ išmanųjį laikrodį. Internete jau kuris laikas sklando gandai ir apie tai, jog šios serijos įrenginiai gali sulaukti atnaujinimo, kuris leistų pasiūlyti microLED ekraną. Tačiau artimiausiu metu tai tikrai neįvyks.

Remiantis naujausia informacija, JAV technologijų bendrovė susiduria su gamybos problemomis ir dabar tokio „Watch Ultra“ modelio išleidimas numatomas tik 2027 metais. Pranešama, kad „Apple“ neseniai atšaukė didelį microLED užsakymą iš Austrijos įmonės „ams-Osram“.

„Osram“ atstovai nepatvirtino, jog būtent „Apple“ buvo tas klientas, kuris atsisakė pagrindinio microLED sandorio, tačiau specialiame pranešime spaudai pasidalijo informacija, kad „netikėtai atšauktas kertinis projektas, kuriuo grindžiama microLED technologija, todėl bendrovė iš naujo įvertino savo microLED strategiją“.

Negana to, aiškėja, jog „Apple“ atsisakė viso savo projektų, kurie būtų susiję su microLED ekranais. Teigiama, kad ši technologija nesukurs didelės pridėtinės vertės bendrovės produktams. „Apple“ taip pat mano, jog microLED gamybos sąnaudos šiandien yra kiek per didelės.

Tiesa, kai kurie ekspertai pažymi tai, jog „ams-Osram“ yra tik vienas iš „Apple“ tiekėjų, gaminančių microLED ekranus. Tai reiškia, kad išmaniojo laikrodžio su tokiu ekranu vis dar galime sulaukti, tačiau jų pasiūla bus gerokai mažesnė nei galvota anksčiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas