„Apple“ nusileido Europos Sąjungos reikalavimams: bendrovės telefonuose įgyvendinti pakeitimai netrukus turėtų pasiekti ir gamintojo planšetes

Lukas Snarskis

2024-05-04, 17:55

0 komentarų

„Apple“ yra priversta laikytis Europos Sąjungoje galiojančio Skaitmeninių rinkų akto, o neseniai buvo paskelbta apie didžiulius pokyčius, kurie palietė „iOS“ operacinę sistemą ir „App Store“ parduotuvę. JAV bendrovė dar praėjusį mėnesį pagaliau išleido ir oficialų atnaujinimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ nusileido Europos Sąjungos reikalavimams: bendrovės telefonuose įgyvendinti pakeitimai netrukus turėtų pasiekti ir gamintojo planšetes

Europos Komisija išplėtė Skaitmeninių rinkų akto taikymo sritį ir įtraukė „Apple“ kuriamus „iPad“ planšetinius kompiuterius į prevencines priemones prieš galimus konkurencijos pažeidimus. Dabar JAV bendrovė įpareigota užtikrinti, kad jos planšečių ekosistema per ateinančius šešis mėnesius taip pat atitiktų DMA taisykles.

JAV technologijų bendrovės atstovai nusprendė neginčyti tokio reikalavimo ir planuoja atverti „iPad“ įrenginiuose naudojamą operacinę sistemą trečiųjų šalių programėlių parduotuvėms. „Apple“ neatskleidė kada tai įvyks, tačiau kompanija tam turi šešis mėnesius – iki spalio 28 dienos.

Priminsime, jog neseniai analogiškus pakeitimus Kupertino kompanija įgyvendino „iPhone“ išmaniuose telefonuose, o jie jau dabar pasiekiami visose 27 Europos Sąjungos valstybėse narėse. Analogiškus pakeitimus „Apple“ dabar turės padaryti ir „iPad OS“ platformoje, kuri naudojama bendrovės planšetiniuose kompiuteriuose.

Šis Europos Komisijos žingsnis yra platesnio masto kovos su didžiosiomis technologijų bendrovėmis, tokiomis kaip „Apple“, „Amazon“, „Meta“ ir kitomis, dalis, kuria siekiama užkirsti kelią jų dominavimui skaitmeninėse rinkose. Aktu, kuris visiškai įsigaliojo 2024 m. kovo 7 d., siekiama padėti trečiųjų šalių įmonėms geriau bendrauti su vartotojais be vadinamųjų sargų, apsunkinančių verslą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas