Planšečių rinkoje nieko naujo: pardavimai ir toliau mažėja, o lyderis užtikrinai išsaugojo pirmąją poziciją

Arnas Balčiūnas

2024-02-09, 11:45

0 komentarų

Pandemijos metu smarkiai išaugę planšetinių kompiuterių pardavimai ir toliau mažėja. Tokia tendencija pastebima jau kelerius metus ir, panašu, artimiausiu metu gali nesikeisti. Dabar paaiškėjo ir galutiniai 2023 metų duomenys.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Planšečių rinkoje nieko naujo: pardavimai ir toliau mažėja, o lyderis užtikrinai išsaugojo pirmąją poziciją

Rinkos tyrimų agentūra „Canalys“ paskelbė naujausią ataskaitą, kurioje atskleidžiama, jog praėjusiais metais pardavimai sumažėjo 10 proc., lyginant su 2022 metų rezultatais. Per visus 2023 metus buvo parduota 135,3 mln. planšetinių kompiuterių, o rinkos lyderis išliko nepakitęs.

JAV technologijų milžinė „Apple“ per 2023 metus pardavė 54 mln. planšečių, o tai leido užimti net 40 proc. rinkos. Tiesa, nors skaičiai ir yra geriausi rinkoje, tačiau bendrovės pardavimai sumažėjo 11 proc., o rinkos dalis susitraukė per 0,4 proc. Antroje vietoje – „Samsung“.

„Samsung“ pernai pardavė 25,67 mln. planšetinių kompiuterių ir pelnė 19 proc. šios rinkos. Trečioje vietoje rikiuojasi „Lenovo“ su 9,3 mln. siekiančiais pardavimais, o rinkos dalis – 6,9 proc. Didžiulį šuolį šiame segmente užfiksavo „Huawei“.

Kinijos kompanija per 2023 metus pardavė 8,3 mln. planšečių ir užėmė 6,1 proc. rinkos. „Huawei“ yra vienintelė bendrovė pirmajame penketuke, kurios pardavimai augo. Metinis kinų augimas siekia net 32,1 proc. Populiariausiųjų penketuko pabaigoje – „Amazon“ su 5,8 proc. rinkos.

„Canalys“ duomenys atskleidžia tai, jog daugiausiai įtakos pardavimams turėjo Kinijos ir Indijos rinkos, kur planšečių populiarumas didėjo. Įdomu tai, kad analitikai tikisi planšetinių kompiuterių rinkos atsigavimo dėl „geresnio atsargų lygio ir tolesnio valstybinio ir komercinio diegimo galimybių“.

Be to, šiais metais daugiau dėmesio bus skiriama sulankstomiems planšetiniams kompiuteriams. Tiesa, pažymima, jog tokie modeliai veikiausiai bus gerokai brangesni.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas