Savaitės apklausa: besikeičianti automobilių rinka - kokį automobilį rinktis - dyzelis, benzinas, hibridas ar vis dėlto elektrinis?

Lukas Snarskis

2024-01-23, 12:30 (atnaujinta 2024-01-24, 09:28)

6 komentarai (-ų)

Lietuvos energetikos agentūros duomenimis, per 2023 m. spalio mėnesį Lietuvos kelių transporto registre įregistruoti 557 lengvieji keleiviniai elektromobiliai – tai didžiausias per vieną mėnesį mūsų šalyje įregistruotų elektromobilių skaičius per visą jų registravimo istoriją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Savaitės apklausa: besikeičianti automobilių rinka - kokį automobilį rinktis - dyzelis, benzinas, hibridas ar vis dėlto elektrinis?

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Tačiau jie patinka tikrai ne visiems.

Daugeliui aktualus klausimas – kokiu kuru varomą automobilį turėtumėme rinktis? Šiai dienai internete, o taip pat ir mūsų portale, pastebime itin aktyvias diskusijas ir daugelis pasiskirstę į priešingas stovyklas. Kai kurie giria elektrinius automobilius, tačiau nemaža dalis juos peikia ir siūlo rinktis vidaus degimo varikliais aprūpintas transporto priemones.

Nuomonių ir argumentų šiuo klausimu daug. Kiekviena stovykla žino savo mėgiamos transporto priemonių grupės privalumus, jos trūkumas ir pan. Šiandien kviečiame jus sudalyvauti apklausoje ir pabandyti išspręsti ramybės neduodantį klausimą – tai visgi, lietuviai nori benzininių, dyzelinių, elektrinių ar hibridinių automobilių?

Nors kai kuriose valstybėse elektromobilių sparčiai daugėja, o, pavyzdžiui, Norvegijoje, jų pardavimai jau lenkia vidaus degimo varikliais aprūpintų transporto priemonių skaičius, tačiau Lietuvoje situacija yra kiek kitokia. Lapkričio 1 d. Lietuvoje buvo įregistruoti iš viso 10 783 grynieji lengvieji keleiviniai elektromobiliai (M1 kategorija). Taip pat registre yra 360 lengvųjų komercinių elektromobilių (N1 kategorija).

Vertinant naujas spalį parduotas ir įregistruotas lengvąsias keleivines transporto priemones, gryniesiems elektromobiliams teko 11,5 proc. naujų lengvųjų automobilių rinkos – tai dar vienas rekordinis pasiekimas (rugsėjį buvo 7,9 proc.).

Didžiausią naujų automobilių rinkos dalį spalį ir toliau užėmė hibridiniai lengvieji keleiviniai automobiliai, kurie sudarė 43,7 proc. visų per mėnesį parduotų naujų lengvųjų automobilių. Tiesa, visa ši statistika pateikiama neįskaitant komercinės paskirties mašinų. O koks būtų jūsų pasirinkimas?

Kviečiame dalyvauti mūsų apklausoje, o savo komentarus apie pasirinkimą palikite komentarų skiltyje, kur galėsime aptarti geriausias opcijas ir kodėl vertėtų, o gal kaip tik ne, rinktis vieną ar kitą variantą.

6 komentarų

Julius

Pasidomekite prie 12 d.anglijoje kas dejosi per salti,sustojo autostradoje visas tuzinas elektra varomu auto.Pardavejai reklamuotojai plauna smegenis kad rida su pakrautu akumu 500-600 km.Tai vasara kai temperatura virs 25 silumos is Kauno iki Vilniaus su kondicionierium ne visos atvaziuotu.Be kondicionieriaus taip,bet tarp koju uzputotu.Tai va.

Rymantas Rimuitis

Taip, ateitis priklauso elektromobiliams, bet tik gal po 20-30 metų, kai bus naujai išspręta akumuliatorių koncepcija?!


Mūsų platumoje, ši žiema parodo, kokie yra netobuli elektomobiliai, nes jų akumuliatoriai net 40% turi atiduoti daugiau srovės, ir todėl jie žiemą išsikrauna žymiai greičiau...


Be to, sėdėti su vaikais, ypač mažais, elektromobilio viduje, tai tas pats, kas maistą šildytis mikrobanginėje krosnelėje, gi 5G dažnis čia pat?


Be to yra baisu, kai automobilio grindyse esanti metalizuotas Ličio jonų, kelių šimtų kg akumuliatorius, staiga užsidega ir sprogsta?!


Tada dega gražia rožine spalva su itin aukšta, kaip napalmas, temperatūra ir iš automobilio išlipti jau nebeįmanoma, nes durys, kaip lėktuvo pilotų kabinos - užsitrenkia...
Toks yra niūrus šios dienos elektromobilių egzistavimas?!!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas