Savaitės apklausa: kaip dažnai keičiate savo naudojamą išmanųjį telefoną?

Lukas Snarskis

2024-02-12, 15:27

5 komentarai (-ų)

Dauguma tikriausiai sutiks, jog išmanusis telefonas tampa vis labiau neatsiejama mūsų gyvenimo dalis. Kiekvienas iš mūsų turi telefoną, o pasiūla rinkoje yra tiesiog neįtikėtinai didelė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Savaitės apklausa: kaip dažnai keičiate savo naudojamą išmanųjį telefoną?

Naujausia statistika rodo, jog paklausa su kiekvienais metais tampa vis mažesnė ir mažesnė. Jeigu anksčiau žmonės mėgdavo atsinaujinti dažnai, tai šiai dienai situacija yra kiek kitokia.

Tyrimai rodo, jog anksčiau išmanųjį telefoną dauguma keisdavo maždaug kas du metus, tai dabar šis skaičius yra stipriai pakitęs. Daugelis vis ilgiau naudoja savo turimą įrenginį, tačiau kokia situacija vyrauja tarp mūsų portalo lankytojų?

Kviečiame dalyvauti šios savaitės apklausoje ir atsakyti į klausimą – kaip dažnai keičiate savo išmanųjį telefoną? Kaip jau tapo įprasta, ši apklausa vyks iki šios savaitės pabaigos, o priežastis kodėl dažnai ar retai keičiate savo naudojamą įrenginį kviečiame palikti komentarų skiltyje.

Apklausa / Kaip dažnai keičiate savo naudojamą išmanųjį telefoną?

Išmaniųjų telefonų kainos per pastaruosius metus labai stipriai išaugo, o norint įsigyti naujausią flagmaną teks gerokai patuštinti piniginę. Augančios kainos, nestabili ekonominė situacija ir vis didesnis įrenginių ilgaamžiškumas – keletas iš priežasčių, kodėl daugelis vis rečiau atsinaujina savo telefoną. Tačiau 2024 metai gali būti tie metai, kuomet atėjo laikas atsinaujinti.

Niekam ne paslaptis, jog išmaniųjų telefonų kainą sudaro daugybę aspektų, o prie to, žinoma, prisideda ir ekonominė situacija. Įvairios sankcijos, tiekimo grandinės sutrikimai, logistika, komponentų kainos – tai vieni pagrindinių daugelio elektronikos įrenginių kainų ingredientai. Ir nors daugeliu atveju situacijos pagerėjimo tikėtis sunku, tačiau šiemet galime sulaukti kainų mažėjimo.

Didieji gamintojai jau kuris laikas taiko nuolaidas pigesniems savo išmaniesiems telefonams. Biudžetinės ir vidutinės klasės įrenginiai vis dažniau parduodami su įvairiomis nuolaidomis. Ta nesunku pastebėti daugelyje lietuviškų parduotuvių – akcijinės kainos taikomos „Samsung“ flagmanams, o taip pat ir žemesnės klasės įrenginiams. Gal tik „Xiaomi“ telefonai Lietuvoje parduodami be didesniu nuolaidų.

5 komentarų

Deividas

Jei naudoji pigų šlamštą tai ir metų netempsi,o negailint brangesniam gali tikėtis aukštesnės kokibės ;)) pats šiuo metu manau galėčiau nevienus metus naudot

Android use

Nekeisčiau telefono ilgai, bet vis kažkas nutinka, ar suduzta ar perslampa ar pasimeta, ar prireikia daugiau atminties,bet jai isogyt telefona su normalia atmintimi ir gera kamera, ir nesugadint tai galėčiau su vienu but kad ir visa gyvenima.

Android User

Ką galiu pasakyt, dabar situacija geresnė ir išmanieji geresnius parametrus turi, daugiau OS atnaujinimu gauna ir leidžia ilgiau naudotis, todėl jei nesivaikai madu kažkokiu labai tai naudoji kol įrengimys tarnauja, anksčiau jei atsinaujindavo viena kart ar du OS, tai dabar jau galima 4-5metus naujintis ir naudot, didesnė problema, kuri su laiku gali pasijaust akumuliatorius arba našumas, jei įrenginys nėra flagmanas. Pats galėčiau naudot apie 5 metus laisvai, nebent įtakotu akumuliatorius ir silpnai visai laikytu.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas