Savaitės apklausos rezultatai: lietuviams visiškai nerūpi elektriniai automobiliai, paaiškėjo, kokius automobilius renkasi daugelis

Lukas Snarskis

2024-01-29, 10:31

7 komentarai (-ų)

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Tačiau jie patinka tikrai ne visiems.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Savaitės apklausos rezultatai: lietuviams visiškai nerūpi elektriniai automobiliai, paaiškėjo, kokius automobilius renkasi daugelis

Daugeliui aktualus klausimas – kokiu kuru varomą automobilį turėtumėme rinktis? Šiai dienai internete, o taip pat ir mūsų portale, pastebime itin aktyvias diskusijas ir daugelis pasiskirstę į priešingas stovyklas. Kai kurie giria elektrinius automobilius, tačiau nemaža dalis juos peikia ir siūlo rinktis vidaus degimo varikliais aprūpintas transporto priemones.

Praėjusią savaitę, sausio 22-28 dienomis, mūsų portale vyko apklausa, kurioje savo lankytojų klausėme – kokį automobilį rinktis. Ar tai būtų dyzelis, benzinas, hibridas ar vis dėlto elektrinis. Ir nors elektromobilių pardavimai auga visame pasaulyje, tačiau lietuvių tokios transporto priemonės nedomina.

Mūsų surengtoje apklausoje vos 4 proc. apklaustųjų nurodė, kad rinktųsi elektrinį automobilį. Tai yra mažiausiai balsų surinkusi opcija. Analogišką procentinę balsų dalį surinko hibridiniai ir benzininiai automobiliai, kuriuos rinktųsi 52 proc. portalo lankytojų. Abiejų šių transporto priemonių rūšys surinko po 26 balsus.

Daugiausiai balsų surinko dyzelinės transporto priemonės, kurios pelnė net 43 proc. balsų. Žinoma, tokie rezultatai neturėtų labai stebinti. Elektromobiliai vis dar yra kiek brangesnis pasirinkimas nei vidaus degimo varikliais aprūpinti automobiliai. Negana to, dyzeliniai automobiliai yra laikomi kur kas ekonomiškesniais nei benzininiai.

Skaičiuojama, kad tokiais transporto priemonės sunaudoja iki 20 proc. mažiau kuro, o kur dar faktas, jog toks kuras yra kiek pigesnis nei benzinas. Teigiama ir tai, jog dyzeliniais varikliais aprūpintos mašinos pasižymi didesniu ilgaamžiškumu. Tai puikiai atsispindi pažvelgus į tuos, kurie linkę rinktis benzininius automobilius – kaip jau minėjome, už šią opciją pasisakė vos 26 proc. balsavusių.

Verta pastebėti, jog analogišką apklausą portale atlikome dar 2021 metų pabaigoje, o tuomet elektriniai automobiliai sulaukė didesnio palaikymo – tuomet už tokią opciją balsavo 10 proc. mūsų lankytojų. Nors toks skaičius ir nėra didelis, tačiau jau netolimoje galima būti tikėtis ir didesnio susidomėjimo tokio tipo transporto priemonės.

Gamintojai jau kuris laikas kalba apie mažėjančias kainas, o taip pat ir planuojamus pristatyti mažesnius modelius. Lietuvoje taip pat daugėja ir įkrovimo vietų ir su laiku tokiais automobiliais taps vis patogiau, o ir tuo pačiu pigiau, naudotis.

7 komentarų

Algis

Apie kokius elektromobilius gali būti šneka?! Ši žiema parodė,kad bent jau Chicago praktiškai visi elektromobiliai buvo..... užšalę! p.s. o elektra gaminama užmetus laidą ant debesies?

Blaivus

Briedas. Ryte visi perka EV, per pietus - dyzeli, vakare - jau benzina. Reikia 3 masinas tureti, kad speti pagal apklausas...

Marius

Todėl kad visi elektromobiliai yra š#dų š#das, bent kol kas. Mažas nuvažiuojamas atstumas, šaltyje greitai išsikrauna, padangos dėvisi greičiau, nors ir retai, bet savaime užsidega ir lengvai neužgesinti, baterijų gamyboje naudojamas kobaltas yra išgaunamas vergiškomis sąlygomis Konge.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas