Savaitės apklausos rezultatai: paaiškėjo, kurio gamintojo išmaniuosius telefonus renkasi daugelis, lyderiauja vienas gamintojas

Lukas Snarskis

2024-02-05, 16:02

1 komentaras

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Tačiau situacija rinkoje po truputį gerėja, o dabar turime ir naują lyderį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Savaitės apklausos rezultatai: paaiškėjo, kurio gamintojo išmaniuosius telefonus renkasi daugelis, lyderiauja vienas gamintojas

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ išmaniųjų telefonų rinkoje pirmauja jau ne vienerius metus, tačiau ketvirtasis metų ketvirtis šiai bendrovei niekuomet nebuvo itin sėkmingas. Ne išimtis ir visų 2023 metų rezultatai. JAV technologijų bendrovė „Apple“ pakilo į pirmąją poziciją.

Tačiau žvelgiant į atskiras rinkas – lyderiai skirtingi, o mes net neabejojame, kad situacija gali būti kitokia ir Lietuvoje. Tą rodo ir mūsų atlikta apklausa. Praėjusią savaitę, mes jūsų klausėme – kurio gamintojo išmaniuoju telefonu naudojatės. Balsavime dalyvavo 1 052 portalo lankytojai, o rezultatai rodo vieno gamintojo lyderystę.

Daugelis Telefonai.eu lankytojų naudojasi „Samsung“ išmaniaisiais telefonais. Už šį gamintoją balsavo 42 proc. apklaustųjų. Antroje vietoje – „Xiaomi“ ir šios Kinijos technologijų kompanijos dukterinės įmonės. „Xiaomi“, „Redmi“ ir „Poco“ įrenginiai pelnė 27 proc. balsų.

Įdomu tai, jog trečias populiariausias gamintojas – „Huawei“. Naujausi šios kompanijos įrenginiai mūsų rinką pasiekia be „Google“ paslaugų paketo, kas gali sudaryti papildomų sunkumų naudojantis populiariausiomis programėlėmis. Nepaisant to, šis gamintojas pelnė 8 proc. balsų. Toliau rikiuojasi „Apple“ su 6 proc., „OnePlus“ su 5 proc. ir „Sony“ su 4 proc. 9 proc. balsų pelnė kiti gamintojai.

Žvelgiant į pasaulinius telefonų pardavimus, „Apple“ per paskutinį metų ketvirtį pardavė 80,5 mln. išmaniųjų telefonų ir užėmė 24,7 proc. rinkos. Negana to, bendrovės metiniai pardavimai perkopė 234,6 mln. ribą, kas leido pelnyti 20,1 proc. rinkos ir aplenkti „Samsung“.

Į antrąją vietą nukritusi „Samsung“ per ketvirtąjį 2023 metų ketvirtį pardavė 53 mln. išmaniųjų telefonų, kas yra maždaug 16,3 proc. visų rinkos pardavimų. Žvelgiant į metinius rezultatus, Pietų Korėjos milžinės pardavimai siekė 226,6 mln. vienetų ir tai yra 19,4 proc. visos rinkos. Praėjusių metų rezultatai yra net 13,6 proc. prastesni nei 2022 metais. Negana to, „Samsung“ užfiksavo didžiausią metinį kritimą, lyginant su kitais gamintojais.

Trečioje pozicijoje pagal pardavimus rikiuojasi „Xiaomi“. Paskutinio praėjusių metų ketvirčio metu bendrovė pardavė 40,7 mln. įrenginių, kas sudaro 12,5 proc. rinkos. Kinijos technologijų kompanijos metiniai pardavimai siekia beveik 146 mln. ir tai taip pat yra 12,5 proc. išmaniųjų telefonų rinkos.

O kokiu išmaniuoju telefonu naudojatės jūs? Pasidalinkite savo naudojamo modelio informacija komentaruose.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas