2024-ųjų „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimai: paskelbta laimėtoja Lietuvoje

Pranešimas spaudai

2024-02-12, 13:00

0 komentarų

Pasaulio fotografijos organizacija ir „Sony Europe“ paskelbė, kad 2024-ųjų „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimuose Lietuvos nacionalinio prizo laimėtoja tapo Ieva Lozuraitytė, kurios padaryta nuotrauka taip pat buvo įtraukta į konkurso finalininkų sąrašą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
2024-ųjų „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimai: paskelbta laimėtoja Lietuvoje

Nacionalinis apdovanojimas yra Pasaulio fotografijos ir „Sony“ iniciatyva, skirta vietos fotografų bendruomenėms palaikyti visame pasaulyje. Šįmet šis prizas teikimas 54-iose pasaulio šalyse.

Iš viso 2024-ųjų „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimams buvo pateikta daugiau kaip 395 tūkst. nuotraukų iš daugiau kaip 220 skirtingų pasaulio šalių ir teritorijų.

Ieva Lozuraitytė apdovanota už savo kadrą „Nuo fašizmo iki „Fendi“, kuriame užfiksuoti fašizmo laikmečiui būdingos architektūros Civilizacijos darbo rūmai Romoje. Šiame pastate yra įsikūrusi italų mados namų „Fendi“ būstinė, kas anksčiau buvo sukėlę diskusijas dėl istorinio nejautrumo.

Virš pastato pakibęs tamsus dangus pabrėžia nevienareikšmiškai vertinamą kompleksišką santykį tarp architektūros, politikos ir estetikos, ši nuotrauka taip pat kalba apie poreikį visapusiškai įvertinti aplinkybes, kai pastatai su kontraversiška istorija pritaikomi naujai paskirčiai.

I. Lozuraitytė yra 27 metų amžiaus teisės specialistė iš Lietuvos, kuri save apibūdino taip: „Niekada nebuvau pamiršusi savo vaikystės svajonės tapti architekte. Klajodama po miesto gatves iš naujo atradau pomėgį per fotografiją įforminti erdvę. Tai suteikia man laisvės žaisti su skirtingų struktūrų formomis be funkcinių architektūros apribojimų. Vietoje dokumentinės raiškos renkuosi pademonstruoti asmeninę aplinkos interpretaciją panaudodama realybę kaip drobę savo kūrybos vizijai įgyvendinti“.

Kalbėdama apie savo laimėjimą I. Lozuraitytė teigė: „Patekti tarp „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų finalistų yra itin maloni ir motyvuojanti patirtis. Esu teisininkė, kurios pomėgis yra fotografija, todėl tokį pripažinimą vertinu kaip reikšmingą patvirtinimą, kad esu teisingame kelyje fiksuojant architektūrinių linijų ir formų grožį. Pripažinimas tokioje prestižinėje platformoje mane įkvepia ir skatina toliau tobulinti savo įgūdžius šioje srityje“.

Lietuvos nacionalinį prizą laimėjusi I. Lozuraitytė bus apdovanota „Sony“ skaitmenine vaizdo technika, o jos kadras bus įtrauktas į „Sony“ pasaulinių fotografijos apdovanojimų parodą bei albumą.

„Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų nugalėtojai Studentų, Jaunimo, Atvirojoje ir Profesionalų kategorijose bus paskelbti 2024 m. balandžio 18 d. Jų darbai bus demonstruojami Londono galerijoje „Somerset House“ nuo balandžio 19 d. iki gegužės 6 d. Daugiau informacijos apie apdovanojimus ir laimėtojus galima rasti svetainėje worldphoto.org.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas