Aplinkos ministerija pakeitė elektros ir elektroninės įrangos bei jos atliekų tvarkymo taisykles, pateikiama svarbiausia informacija

Pranešimas spaudai

2024-04-25, 17:54

0 komentarų

Aplinkos ministerija pakeitė Elektros ir elektroninės įrangos bei jos atliekų tvarkymo taisykles, kuriose numatyta gyventojus išsamiau informuoti apie galimybes nemokamai priduoti elektros ir elektronikos atliekas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Aplinkos ministerija pakeitė elektros ir elektroninės įrangos bei jos atliekų tvarkymo taisykles, pateikiama svarbiausia informacija

Šiose taisyklėse numatyta, kad viešinimas apie elektros ir elektronikos atliekų surinkimo vietas turės būti vykdomas ne rečiau kaip 4 kartus per kalendorinius metus.

2 kartus per kalendorinius metus tokia informacija bus skelbiama mažiausiai viename iš penkių daugiausiai Lietuvos interneto vartotojų peržiūrų turinčiame naujienų portale ir 2 kartus – nacionalinėje ar regioninėje spaudoje.

Tokios pataisos įsigalioja nuo 2025 m. sausio 1 d.

Apie galimybę pasinaudoti nemokama atliekų išvežimo paslauga nurodant tokios paslaugos teikimo telefono numerį elektros ir elektroninės įrangos pirkėjus turi informuoti įrangos gamintojai ir importuotojai ir prekybos bei atliekų surinkimo vietose. Tokia tvarka numatyta 2024 m. sausio 3 d. priimtame Vyriausybės nutarime.

Elektros ir elektronikos įrangos atliekas galima atvežti į beveik visose savivaldybėse esančias 115 didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelių arba užsisakyti nemokamą išvežimo iš namų paslaugą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas