Ateities švietimo iššūkius gvildens „Intelekto forumas“: dėmesio centre – neuroedukacija, emocinis ir dirbtinis intelektas

Lukas Snarskis

2020-10-20, 09:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:40)

0 komentarų
Ateities švietimo iššūkius gvildens „Intelekto forumas“: dėmesio centre – neuroedukacija, emocinis ir dirbtinis intelektas

Siekiant atliepti švietimo iššūkius, populiarinti mokslą ir įgalinti mokytojus, spalio 21 dieną vyks „Intelekto forumas“. Renginys, kuriame mąstymo ir mokymosi iššūkius bei sprendimus aptars švietimo specialistai, psichologai, neuromokslininkai, filosofai, technologinių ir kitų mokslų sričių atstovai. Nors „Intelekto forumas“ pirmiausia skiria dėmesį mūsų ateities kūrėjams – mokytojams, renginys ne mažiau bus aktualus ir visiems, kurie domisi mokslo naujovėmis, atveriančiomis naujus pažinimo ir mokymosi būdus.

„Sparčiai besikeičiančiame pasaulyje, kuriame neapibrėžtumas dėl ateities kasdien didėja, gebėjimas adapduotis tampa vis labiau svarbus. Mums skubant prisitaikyti prie technologinės kaitos, dar svarbiau yra neprarasti žmogiškojo tarpusavio ryšio. Kaip prie to turi prisitaikyti švietimo sistema? Kaip teisingai panaudoti technologijas, kad išspręstume kylančius iššūkius? Galbūt atsakymus rasime daugiau sužinoję apie savo paties smegenis? Apie visa tai ir dar daugiau pakalbėsime „Intelekto forume“, – renginio temą pristato „Intelekto forumo“ idėjos autorius ir organizatorius – viešosios įstaigos „Akadė“ įkūrėjas Donatas Ditkus.

Pasak jo, renginyje dalyvaus stipriausi neuromokslo, emocinio ir dirbtinio intelekto specialistai. Renginio programą sudaro trys dalys, skirtos emociniam intelektui, neuroedukacijai ir dirbtiniam intelektui. Jose ekspertai atitinkamai aptars, kaip lavinti emocinį intelektą, kaip mokosi smegenys, kokie švietimo bei ugdymo iššūkiai ir kaip ateityje žmogus sugyvens su robotais.

Pirmojoje dalyje pranešėjai kalbės apie gebėjimą valdyti jausmus, emocinį raštingumą, kūrybiškumą, emocijų ir mąstymo svarbą. Antroji dalis apims neuroedukaciją, XXI a. švietimo iššūkius, neuroplastiškumą ir žmogaus smegenų ateitį. Paskutinės dalies pranešimai dėmesį skirs dirbtiniam intelektui, žmogaus ir mašinos simbiozei, mokytojams kaip ateities technologijų kūrėjams, integruotam ir nuotoliniam mokymui. Kiekvienos dalies pabaigoje bus surengta diskusija.

Tarp forumo pranešėjų – VDU Švietimo akademijos lektoriai, Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universitetų ir Pozityvaus ugdymo instituto atstovai, neuromokslų, psichologijos ir technologijų ekspertai.

„Forumo metu taip pat vyks mokytojų apdovanojimai, kuriuose bus teikiamos BMK informacinių technologijų, INHUS matematikos, INHUS fizikos ir INHUS chemijos skatinamosios stipendijos pažangiausiems Lietuvos mokytojams. Ypatingas dėmesys yra skiriamas sudėtingesnėmis sąlygomis dirbančiųjų mokytojų paskatinimui. Nugalėtojus atrinks stipendijų mecenatai bei komisija, kurią sudaro švietimo, kultūros, mokslo lyderiai“, – pažymi D. Ditkus.

„Intelekto forumą“ bus galima tiesiogiai stebėti spalio 21 d., trečiadienį, nuo 10 val. „Lrt.lt“ portale. Renginio transliacija rūpinasi Vytauto Didžiojo universitetas ir „Intelekto forumo“ informacinis partneris Lietuvos radijas ir televizija.

Registracija į forumą vyksta internetu: https://www.eventbrite.com/e/intelekto-forumas-tickets-101874138290

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas