„Huawei“ vadovas traukiasi iš savo pareigų: norima išplėsti jo įtaką bendrovėje, užims iki šiol kompanijoje neegzistavusią poziciją

Lukas Snarskis

2024-05-03, 14:55

0 komentarų

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pastaruoju metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, ypatingai žvelgiant į išmaniųjų telefonų departamentą. Tačiau nepaisant įvairiausių sankcijų, bendrovė ir toliau kuria naujus produktus bei atlieka įvairius strateginius ėjimus.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Huawei“ vadovas traukiasi iš savo pareigų: norima išplėsti jo įtaką bendrovėje, užims iki šiol kompanijoje neegzistavusią poziciją

Kinijos technologijų milžinės vadovų postuose vyksta dideli pokyčiai. Dabartinis „Huawei“ vadovas Richardas Yu palieka savo poziciją, o naujuoju kompanijos generaliniu direktoriumi turėtų tapti He Gangas, kuris iki šiol ėjo vyriausiojo veiklos direktoriaus pareigas.

Pranešama, jog R.Yu turėtų tapti „Huawei“ pirmininku. Kinijos bendrovė iki šiol neturėjo tokios pozicijos, o tokių pokyčių pagrindu laikomas noras išplėsti buvusio „Huawei“ vadovo pareigybes. Toks ėjimas turėtų suteikti R.Yu daugiau galios kompanijoje.

Dabar jis rūpinsis daugiau grupės dalių, įskaitant tas, kurios susijusios su išmaniaisiais įrenginiais ir automobilių komponentais. Pastaruoju metu „Huawei“ labai aktyviai veikia būtent elektromobilių srityje. Iš vidinių šaltinių gauta informacija rodo, kad šio sprendimo idėja yra ta, kad R.Yu galėtų daugiau dėmesio skirti automobilių sprendimų verslui, o ne išmaniųjų telefonų daliai.

Verta pastebėti, jog tai nėra didelė naujiena technologijų rinkoje. Dar ne taip seniai panašų sprendimą priėmė ir „Xiaomi“, kuomet jos vadovas Lei Junas savo dėmesį nuo išmaniųjų telefonų perkėlė į elektromobilius ir dėl to pirmasis bendrovės automobilis „Xiaomi SU7“ sulaukė didžiulės sėkmės.

„Huawei“ kompanijoje R.Yu dirba dar nuo 1993 metų ir panašu, kad artimiausiu metu jis niekur neketina trauktis, ką sufleruoja ir didėjanti jo įtaka bendrovėje. Žinoma, tokie pokyčiai dar nėra patvirtinti oficialiai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas