Bendrovės, kurios daro didžiausią žalą pasaulio klimatui: dešimtuke dominuoja vienos šalies kompanijos, sužinokite kurios

Lukas Snarskis

2022-11-07, 12:47

0 komentarų

Klimato kaita yra problema, kurią spręsti bando visas pasaulis. Tačiau vien tik noro šioje situacijoje tikrai neužtiks, o tam reikalingi ir realūs veiksmai. Bene garsiausiai apie klimato kaitą kalba JAV vyriausybė, tačiau ar tai duoda kažkokios naudos?

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Bendrovės, kurios daro didžiausią žalą pasaulio klimatui: dešimtuke dominuoja vienos šalies kompanijos, sužinokite kurios

JAV vyriausybė nori, kad Azija ir Afrika sutelktų didesnį dėmesį į klimato kaitą. Techniškai, jie liepia šiems regionams sustabdyti arba sulėtinti industrializaciją. Tačiau Amerikos kompanijos labiau nei bet kuri kita šalis naikina pasaulio klimatą, atskleidžia naujausio tyrimo duomenys.

Klimato tyrimų centras „InfluenceMap“ sudarė sąrašą kompanijų, kurios yra labiausiai žalingos mūsų klimatui, o jame – JAV kompanijų dominavimas. Tai, žinoma, natūraliai kelia klausimą - kaip JAV gali įtikinti kitas vyriausybes sutelkti didesnį į problemą, kurios pati nesugeba išspręsti?. Tai turėtų sumažinti Amerikos įmonių išmetamą anglies dioksido kiekį prieš žvelgiant į kitus regionus. Mokėti kitiems regionams už medžių auginimą vietoj pramonės nėra tvaru.

Akivaizdu, kad didžiąją sąrašo dalį užima naftos ir dujų įmonės. Tarp dešimties kompanijų rasime ir vieną automobilių gamintoją – tai Japonijos milžinė „Toyota“. Net neabejojama, kad tam įtakos turi ir itin mažas nulinės emisijos transporto priemonių asortimentas, kurį siūlo ši bendrovė. Verta pastebėti, jog ji šiame segmente užima vos 1 proc. visos rinkos. Ši kompanija neturi ir tiekimo grandinės, kuri padėtų sumažinti anglies išskyrimą.

Dešimt kompanijų, darančių didžiausią žalą mūsų klimatui:

  1. Chevron (Nafta ir dujos) – JAV
  2. Exxon Mobil (Nafta ir dujos) – JAV
  3. O. BASF (Cheminiai produktai) – Germany
  4. ConocoPhilips (Nafta ir dujos) – JAV
  5. SEMPRA (Energija) – JAV
  6. American Electric Power (Energija) – JAV
  7. Southern Company (Energija) – JAV
  8. Nippon Steel (Plienas) – Japonija
  9. PJSC Gazprom (Nafta ir dujos) – Rusija
  10. Toyota (Automobiliai) – Japonija

„InfluenceMap“ vadovas Edas Collinsas pastebi, jog nors daugelis sąraše esančių bendrovių ir prisiėmė didžiulis įsipareigojimus, kovojant su klimato kaita, tačiau realybe yra kiek kitokia. Pastarojo teigimu, daugelis jų vykdo politika, kuri yra visiškai priešinga paskelbtiems įsipareigojimams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas