Daugeliui mūsų tai turėtų būti džiugios naujienos: fiksuojamas įspūdingas elektros kainų mažėjimas

Praėjusią savaitę elektros kaina Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje susitraukė 64 proc. ir visose Baltijos šalyse siekė 64,60 Eur/MWh.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Daugeliui mūsų tai turėtų būti džiugios naujienos: fiksuojamas įspūdingas elektros kainų mažėjimas

„Nord Pool“ biržos kaina praėjusią savaitę, palyginti su ankstesne, krito 68 proc. iki 49,08 Eur/MWh.

„Dėl nuosaikesnių orų ir besitęsiančių atostogų elektros suvartojimas „Nord Pool“ regione sumažėjo 5 proc. Praėjusią savaitę vėjo energijos gamyba, palyginti su ankstesne, išaugo 45 proc. ir buvo didžiausia per 2022 metus. Tai prisidėjo prie elektros kainų mažėjimo Skandinavijoje, Baltijos šalyse ir Vidurio Europoje, o tam tikromis valandomis net pasiekė neigiamą lygį. Elektros kainoms Baltijos šalyse įtakos turėjo ir 10 proc. didesni energijos srautai iš Suomijos. Tik srautai iš Švedijos SE4 prekybos zonos sumažėjo 8 proc.“, – sako energetikos sprendimų bendrovės „Elektrum Lietuva“ Verslo sprendimų departamento vadovas Artūras Zatulinas.

Elektros vartojimas „Nord Pool“ regione mažėjo ir siekė 8 567 GWh, gamyba taip pat mažėjo iki 8 077 GWh.

Lietuvoje mažėjo vartojimas, bet gamyba augo

Baltijos šalyse elektros vartojimas per savaitę krito 8 proc. ir siekė 511 GWh. Lietuvoje vartojimas mažėjo 12 proc. iki 220 GWh, Latvijoje – 6 proc. iki 126 GWh, o Estijoje – 5 proc. iki 165 GWh.

Elektros energijos bendros gamybos apimtys Baltijos šalyse praėjusią savaitę smuko 15 proc. ir sudarė 299 GWh. Lietuvoje elektros energijos pagaminta 37 proc. daugiau nei ankstesnę savaitę – 111 GWh, Latvijoje – 28 proc. mažiau ir siekė 84 GWh, Estijoje – 33 proc. mažiau, 104 GWh.

Per savaitę visos trys Baltijos šalys kartu pagamino 58 proc. joms reikalingos elektros energijos. Lietuvoje pagaminta 50 proc., Latvijoje – 67 proc., Estijoje – 63 proc. šaliai reikalingos elektros energijos.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas