„Elektrum Lietuva“ dalinasi fantastiškomis naujienomis: priimtas sprendimas, kuris leis sustiprinti bendrovės svorį rinkoje

Pranešimas spaudai

2023-04-06, 10:15

2 komentarai (-ų)

Viena iš šalies energetikos rinkos lyderių, Latvijos kapitalo įmonė „Elektrum Lietuva“ bendradarbiaus su didžiausia Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytoja „BaltCap“. Energetikos sprendimų įmonė beveik dvejus metus supirks visą „BaltCap“ priklausančio Žvirgždaičių vėjo parko pagaminamą elektrą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Elektrum Lietuva“ dalinasi fantastiškomis naujienomis: priimtas sprendimas, kuris leis sustiprinti bendrovės svorį rinkoje

„Elektrum Lietuva“ pranešė, jog šis susitarimas leis klientams per metus patiekti apie 98 gigavatvaladžių (GWh) žaliosios energijos, o tai yra apie 22 proc. visos įmonės superkamos elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių Lietuvoje. Iš viso „Elektrum Lietuva“ šiemet planuoja supirkti apie 440 GWh žaliosios elektros iš vėjo, saulės, vandens, šilumos gamybos įmonių ir tai sudarys ketvirtadalį visos įmonės planuojamos patiekti elektros energijos klientams Lietuvoje.

„Elektrum Lietuva“ Verslo sprendimų departamento vadovas Artūras Zatulinas teigia, kad bendradarbiavimas su „BaltCap“ yra nuoseklus strategijos, kuria siekiama stiprinti elektros tiekėjo poziciją rinkoje, įgyvendinimas.

„Esame vieni didžiausių Lietuvoje elektros energijos tiekėjų. Specializuojamės statydami saulės parkus ir saulės elektrines, tačiau lygiagrečiai vertiname galimybes savo gamybos portfelį papildyti projektais, kuriuos įgyvendina kiti verslai. Vėjo parkai įprastai pasižymi dideliais generuojamos žaliosios elektros pajėgumais, todėl Žvirgždaičių vėjo parko elektros apimtys dar labiau sustiprins mūsų svorį rinkoje ir leis užtikrinti maksimalią naudą vartotojams“, – sako jis.

Pasak A. Zatulino, elektros gamybos ištekliais nedisponuojantys tiekėjai negali pritaikyti visapusiškų kaštų, o kartu ir kainų vartotojams valdymo įrankių.

Fondo „BaltCap Infrastructure fund“, kuriam priklauso vėjo parko savininkė bendrovė „Žvirgždaičių energija“, partneris Šarūnas Stepukonis teigia, kad bendradarbiavimui energetikos įmonę „Elektrum Lietuva“ pasirinko kaip patikimą ir lankstų partnerį, su kuriuo pasiektas susitarimas leis išbandyti naują partnerystės modelį.

„Pradėjus eksploatuoti naujai pastatytą vėjo parką Žvirgždaičiuose, bendradarbiausime su „Elektrum Lietuva“ pagal naują partnerystės modelį. Energetikos bendrovė supirks vėjo parko pagaminamą elektrą ir dalį jos patieks kitoms „BaltCap“ valdomoms įmonėms, kurios naudos tik lietuvišką žaliąją energiją. Tokiai bendradarbiavimo formai įgyvendinti reikėjo lankstumo, kurį pasiūlė „Elektrum“ specialistų komanda. Nors Lietuvoje tai iš esmės naujas veiklos modelis, tikimės, kad jo sėkmė paskatins jį taikyti plačiau“, – sako Š. Stepukonis.

Planuojama, kad Žvirgždaičių vėjo parkas bandomuoju režimu pradės veikti artimiausiu metu. Galutinai jis turėtų būti užbaigtas gegužės mėnesį.

Šio parko galia sudaro 30 megavatų (MW). „BaltCap“ ir „Elektrum Lietuvos“ susitarimas galioja nuo šių metų kovo pradžios iki 2024 metų gruodžio 31-osios.

Šiuo metu energetikos sprendimų bendrovė eksploatuoja 3 nuosavus saulės energijos parkus, per metus jų gamybos apimtys sudaro apie 12,5 GWh. Dar 3 bendrovės saulės parkai turėtų imti veikti šiais metais.

2 komentarų

Klausimelis..

Gal Elektrum Lietuva galėtų pasakyti- kokia bus ateinančio pusmecio elektros kaina vartotojams?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas