Eurolygos finalo metu – stulbinantys sprendimai: tokio galingo Wi-Fi nerasime niekur kitur, budės net „tinklo paramedikai“

Nuo penktadienio iki sekmadienio Kaune vyksiančiame Eurolygos finalo ketverto turnyre greičiu žavės ne tik žaidėjų atakos, bet ir internetas – „Telia“ viso renginio metu užtikrins 2 Gb/s spartos Wi-Fi ryšį.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Eurolygos finalo metu – stulbinantys sprendimai: tokio galingo Wi-Fi nerasime niekur kitur, budės net „tinklo paramedikai“

Telekomunikacijų bendrovė buvo vienintelė Lietuvoje, sugebėjusi patenkinti aukštus turnyro organizatorių reikalavimus ir garantuoti tokį internetą, kuriuo galėtų pasitikėti rungtyniaujančios komandos, teisėjai, tarptautinė žiniasklaida ir sirgaliai. Eurolygos interneto veikimą visą parą prižiūrės „Telia“ inžinierių komanda.

„Finalo ketverto turnyras yra istorinis įvykis tiek Kaunui, tiek visai Lietuvai, todėl mažiausiai norėtume, kad šias krepšinio „kalėdas“, lyg koks Grinčas, „pavogtų“ blogas internetas, o tūkstančiai užsienio sirgalių namo grįžtų su blogomis emocijomis. Kad taip neįvyktų, kruopščiai atlikome namų darbus, pasitelkėme net ir netradicinius sprendimus bei suformavome greitojo reagavimo komandą, kuri bet kokius ryšio nesklandumus pašalintų per keletą minučių. Viskas tam, kad krepšinio šventę galėtume švęsti žiūrėdami į aikštelę, o ne į besisukantį ratuką telefono ekrane“, – teigia „Telia“ IT sprendimų pardavimų padalinio vadovas Andrius Vaitkus.

Nekasdieniai iššūkiai

Pasak A. Vaitkaus, tai toli gražu ne pirmas kartas, kai kompanijai tenka užtikrinti internetą tokio masto renginių metu. Dar pernai „Žalgirio“ arenoje „Telia“ įrengė naujausios kartos „Wi-Fi 6“ tinklą, kuriuo vienu metu gali naudotis nors ir visi 20 tūkst. arenoje telpančių žmonių. Vis dėlto, Eurolygos finaluose šis tinklas nebus naudojamas varžybų transliacijoms. Arenoje bus daugybė žurnalistų, tad teko imtis papildomų priemonių, kad interneto greitis nenukristų.

Greta įvairių naujų techninių sprendimų, taip pat bus naudojamas didelis interneto srauto sutankinimas per sistemas užsienyje, kuris padės išvengti nereikalingų strigimų ir minios viduryje užtikrinti 2 Gb/s spartą.

„Šįkart didžiausiu iššūkiu tapo tokio galingo belaidžio interneto įjungimas Vienybės aikštėje įkurtoje gerbėjų zonoje. Inžinieriams teko pasukti galvą, kaip aikštės viduryje atvesti optinius kabelius, o pačią įrangą apsaugoti nuo lietaus, šalčio, karščio ir kitų nepalankių sąlygų. Galiausiai išeitį radome – kabelį nutiesėme nuo Daukanto gatvėje esančio „Telia“ šulinio, kartu pasirūpinę jo saugumu“, – atskleidžia pašnekovas.

Budės net „tinklo paramedikai“

Telia“ atstovo teigimu, šis projektas neapsiribojo tik techninės įrangos teikimu. Vienas iš Eurolygos reikalavimų buvo, kad visas turnyro dienas arenoje budėtų tinklo inžinieriai. Reaguodama į tai, „Telia“ sukūrė savotišką „tinklo paramedikų“ komandą, kurią sudaro stebėtojai, inžinieriai ir net tinklo architektai. Jie budės visą parą ir kiekvieną interneto sutrikimą bus pasiruošę pašalinti per keletą minučių.

Siekiant išvengti nemalonių staigmenų, renginio interneto infrastruktūra jau buvo ištestuota ir realiomis sąlygomis. Spartųjį Wi-Fi išbandė pirmosioms varžyboms besitreniruojančios komandos ir jas nušviesti besirengiantys žiniasklaidos atstovai, kurie patvirtino, jog įranga veikia sklandžiai.

Stebina ir „Telia“ komandos greitis – Eurolygos užduotis įgyvendinta per dvi savaites. Per šį laiką suspėta surasti sprendimą, sustyguoti reikalingus procesus, suprojektuoti visą infrastruktūrą, visa tai įgyvendinti praktiškai ir ištestuoti.

„Tokio lygio projektams tai yra neįprastai didelis greitis, todėl tam tikra prasme išgelbėjome Eurolygą, kurios atstovai asmeniškai padėkojo „Telia“ už operatyvų veikimą ir aukščiausią paslaugų kokybę. Tikime, kad mūsų internetas leis karščiausias krepšinio fiestos aistras ir kraują stingdančias „Žalgirio“ arenos skanduotes ištransliuoti visam pasauliui, taip prisidedant prie Lietuvos, kaip krepšinio šalies, vardo garsinimo“, – prideda A. Vaitkus.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas