„Google“ pristatė naujas „Android“ platformos galimybes: penkios naujovės, kurios netrukus nudžiugins daugelį „Android“ įrenginių turėtojų

Lukas Snarskis

2024-01-16, 07:16

0 komentarų

Kiekvienų metų sausis prasideda didžiule technologijų paroda, kuri kasmet vyksta Las Vegase. „Consumer Electronics Show“ metų pristatoma gausybė naujų produktų bei pademonstruojama įdomių koncepcinių modelių, o CES kasmet sutraukia tūkstančius smalsuolių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ pristatė naujas „Android“ platformos galimybes: penkios naujovės, kurios netrukus nudžiugins daugelį „Android“ įrenginių turėtojų

CES 2024 parodoje šiemet dalyvavo ir „Google“, kuri nepraleidžia galimybės pristatyti naujų savo produktų ar paskelbti apie tam tikrus atnaujinimus bei pasikeitimus. JAV technologijų milžinės atstovai Las Vegase vykusios parodos metu paskelbė apie naujas „Android“ operacinės sistemos funkcijas.

„Google“ paskelbė keletą didesnių „Android“ platformos naujovių, įskaitant ir greitojo bendrinimo galimybę tarp įvairių „Android“ įrenginiu, greito susiejimo su „Chromecast“ funkciją bei keletą kitų naujienų. Kviečiame trumpai pažvelgti į penkias naujienas, kurios netrukus taps su šia operacine sistema veikiančiuose įrenginiuose.

Greitojo bendrinimo galimybė

„Google“ atstovai paskelbė, jog šiuo metu yra bendradarbiaujama su „Samsung“ kompanija. To tikslas – sujungti geriausius dalijomosi būdus ir sukurti greitojo bendrinimo (angl. quick share) galimybę. „Samsung“ išmaniuose jau kuris laikas egzistuoja tokia funkcija, o kituose įrenginiuose naudojama „Nearby Share“ galimybė.

Teigiama, jog dabar yra siekiama sukurti vieną bendrą sprendimą, o tokia funkcija veiktų „peer-to-peer“ principu visuose „Android“ įrenginiuose, įskaitant telefonus ar net „Chromebook“ kompiuterius. Negana to, „Google“ bendradarbiauja ir su kompiuterių gamintojais, jog „Quick Share“ galimybė būtų integruota ir į „Windows“ kompiuterius.

Naujoji „Quick Share“ gerokai supaprastins tai, ką jau siūlo „Nearby Share“, ir bus pradėta diegti į įvairius „Android“ įrenginius jau vasario mėnesį.

Išplėstas transliavimo į ekranus funkcionalumas

„Google“ jau kuris laikas siekia praplėsti transliavimo į ekranus galimybę, kad tokią galimybę palaikytų kuo daugiau populiariausių programėlių. Jau dabar „Android“ įrenginių turėtojai gali transliuoti „TikTok“ turinį iš savo telefono į „Chromecast“ įrenginius. Tačiau tai tikrai dar ne viskas.

Planuojama vartotojams pasiūlyti dar daugiau prietaisų su integruota „Chromecast“ funkcija, pavyzdžiui, šiemet debiutuos LG televizorių seriją ir net „LG Hospitality Healthcare“, kad naudotojai galėtų transliuoti savo turinį į viešbučio kambariuose esančius televizorius, neprisijungdami prie kiekvienos programos.

Greito susiejimo galimybės išplėtimas

Tokia galimybė puikiai veikia „Android“ įrenginiuose, kuomet norima prie jų prijungti įvairius „Bluetooth“ prietaisus, tokius kaip belaidžiai ausinukai ar pan. „Google“ jau kitą mėnesį ketina pasiūlyti „Fast Pair“ galimybę, kuri leis greitai susieti ir kitus įrenginius, tokius kaip „Chromecast“ su „Google TV“ ir pan.

Daugiau įrenginių sąveikaujančiu su „Matter“ standartu

Kadangi vis daugiau vartotojų naudoja išmaniuosius įrenginius, „Google“ nori užtikrinti, kad skirtingų bendrovių įrenginiai galėtų sąveikauti tarpusavyje. Šiuo tikslu bendrovė ir toliau laikosi pramonės standartų, o tam pasitelkiamas naujas išmaniųjų namų platformų standartas „Matter“.

Pranešama, jog netrukus tam tikri LG televizoriai, o taip pat ir atrinkti „Google“ ir „Android TV“ prietaisai galės būti naudojami kaip „Google Home“ valdymo centrai.

„Google“ programėlių ir paslaugų prieinamumas automobiliuose

JAV technologijų milžinė itin aktyviai dirba ties tuo, jog automobiliams skirta „Android Auto“ operacinė sistema būtų prieinama didesniame kiekyje transporto priemonių. Netrukus ši platforma atkeliaus į kai kuriuos „Ford“ automobilius.

Skelbiama, jog netrukus su „Android Auto“ suderinami elektromobiliai galės dalytis informacija apie akumuliatorių būseną realiuoju laiku su „Google Maps“, kas leistų pagerinti vairavimo patirtį, pateikdamos apytikslį baterijos įkrovos lygį atvykus į kelionės tikslą. Šios naujosios funkcijos taip pat leis įvertinti, kiek laiko reikės įkrauti transporto priemonę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas