„Huawei“ netrukus sulauks dar vieno smūgio: dar viena Europos valstybė svarsto uždrausti tam tikrus bendrovės produktus

Arnas Balčiūnas

2023-06-21, 07:16

0 komentarų

Nors Kinijos bendrovei „Huawei“ yra pritaikytos JAV sankcijos, tačiau tai nesustabdo jų nuo naujų telefonų kūrimo. Ir nors kompanija stengiasi išlikti konkurencinga, bet ne viskas klostosi taip kaip norėtųsi.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Huawei“ netrukus sulauks dar vieno smūgio: dar viena Europos valstybė svarsto uždrausti tam tikrus bendrovės produktus

Pranešama, kad Portugalija planuoja uždrausti „Huawei“ naudotis savo nacionaliniu 5G tinklu, remiantis naujausiomis „Reuters“ žiniomis, pagrįstomis šalies kibernetinio saugumo tarybos dokumentu.

Kaip teigiama pranešime, šalies vyriausybė susirūpinusi dėl „Huawei“ įrangos saugumo. Dokumente aprašomas planas apriboti didelės rizikos rinkinių, į kuriuos, be kitų kompanijų, įtraukta ir „Huawei“, naudojimą.

Ji rekomenduoja vietiniams operatoriams uždrausti 5G įrangos tiekimą iš tiekėjų, esančių už Europos Sąjungos ribų arba iš šalių, kurios nėra Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) ar Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (OCED) narės.

Šis sprendimas yra didelis smūgis Kinijos milžinei „Huawei“, kuri yra pasaulyje pirmaujanti 5G įrangos tiekėja. Jei vyriausybė uždraus „Huawei“, tai turės didelį poveikį Portugalijos 5G diegimui. „Altice Portugal“, didžiausia belaidžio ryšio operatorė šalyje, prieš kelerius metus pasirašė sutartį dėl „Huawei“ įrangos naudojimo daliai 5G įrengimo.

„Huawei“ pareiškė esanti nusivylusi Portugalijos vyriausybės sprendimu ir pridūrė, kad toliau dirbs su vyriausybe, kad išspręstų jos susirūpinimą. Ji taip pat teigia, kad bendrovė yra įsitikinusi, jog sugebės įvykdyti saugumo reikalavimus.

Šios naujienos atėjo didėjant susirūpinimui dėl „Huawei“ įrangos saugumo, nes bendrovė buvo apkaltinta esanti pažeidžiama Kinijos šnipinėjimui. Kai kurios šalys uždraudė „Huawei“ naudotis savo 5G tinklais, įskaitant JAV, o tokios šalys kaip Jungtinė Karalystė, Australija ir Japonija įvedė apribojimus.

Jei Portugalijos vyriausybė įgyvendins draudimą, ji prisijungtų prie Kanados ir keleto Europos šalių, įskaitant Daniją, Švediją, Estiją, Latviją ir Lietuvą, kurios neseniai uždraudė Kinijos bendrovei dalyvauti jų 5G tinkluose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas