„Ignitis“ siunčia perspėjimą visiems savo klientams: pasinaudoti išskirtine galimybe liko nebedaug laiko, pasinaudoti ja pakaks vos kelių mygtukų paspaudimų

Pranešimas spaudai

2023-04-23, 16:10

8 komentarai (-ų)

Ženkliai nukritus elektros energijos kainoms, sumanių energetikos sprendimų bendrovė „Ignitis“ primena ir kviečia klientus pasikeisti turimą aukštesnės kainos elektros energijos tiekimo planą į pigesnį bei negrąžinti anksčiau (iki plano keitimo) gautų nuolaidų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Ignitis“ siunčia perspėjimą visiems savo klientams: pasinaudoti išskirtine galimybe liko nebedaug laiko, pasinaudoti ja pakaks vos kelių mygtukų paspaudimų

Keistis planą dabar ypač palanku, nes iki pirmojo pusmečio pabaigos pasikeitus turimą aukštesnės kainos nepriklausomo elektros energijos tiekimo planą į pigesnį nereikės grąžinti iki plano keitimo gautų nuolaidų, o planą keistis bus galima tiek kartų, kiek norėsis.

Pažymima, kad anksčiau (iki plano keitimo) gautų nuolaidų grąžinti nereikės tik tiems klientams, kurie pasikeis turėtą fiksuotos kainos planą iki šių metų birželio 29 d., o po plano keitimo liks „Ignitis“ klientais ne trumpiau kaip šešis mėnesius.

Klientai, ypač tie, kurie elektros energijos suvartoja daugiau nei vidutinis namų ūkis, ir tie, kurie buvo fiksavę aukštą kainą, jau suskubo pasikeisti planą. Klientus, kurie dar plano nepasikeitė, įmonė ragina tai padaryti dabar.

Kaip teigia „Ignitis“ privačių klientų padalinio vadovas Andrius Kavaliauskas, prognozuojama, kad trumpuoju ir vidutiniu laikotarpiu turėtų išsilaikyti gerokai žemesnės didmeninės kainos. Dėl to „Ignitis“ gali ne tik pasiūlyti žemesnes kainas, bet ir ragina klientus keistis turėtus brangesnius planus, negrąžinant anksčiau gautų nuolaidų.

„Migravimas tarp planų, kai klientai keitėsi fiksuotos kainos planą į pigesnį, sausį-vasarį buvo išaugęs apie penkis kartus. Pastaruoju metu, migruodami klientai gerokai dažniau renkasi su birža susietą planą „Išmanus – Mėnesinis“, o taip pat populiarūs fiksuoti planai su nuolaida.

Kviečiama pasinaudoti išskirtine galimybe, kuri leis sutaupyti papildomai

Tikriausiai esate girdėję apie elektros biržą. Ar žinote, kad galite pasirinkti elektros planą, kurio kaina susieta su elektros birža?

Kalbant paprastai – elektros birža yra virtuali vieta, kur vyksta didmeninė prekyba elektra. „Ignitis“ elektros energiją perka iš Šiaurės Europoje veikiančios elektros biržos „Noord Pool“. Gyventojai negali įsigyti elektros tiesiogiai iš biržos, tačiau gali už elektrą mokėti su birža susietą kainą.

Tokią galimybę suteikia planai „Išmanus – Mėnesinis“ ir „Išmanus – Valandinis“. Jų privalumus bus lengviau suprasti, trumpai aptarus biržos kainos susiformavimo dėsningumus.

„Prieš kelias savaites startavo dar vienas mūsų planas – „Išmanus – Valandinis“, jaučiame klientų susidomėjimą ir šiuo planu. Jis bus naudingas tiems, kurie linkę sekti elektros kainas biržoje, stebėti kada elektra yra pigiausia, kada brangiausia ir pagal tai koreguoti elektros energijos vartojimo įpročius, pavyzdžiui, skalbimo mašiną ir džiovyklę nustatyti nakčiai“, – teigia „Ignitis“ atstovas.

Pasikeisti turimą fiksuotos kainos planą patogiausias ir greičiausias būdas – naudojantis „Ignitis“ savitarna internete. Neturintiems galimybių naudotis internetu, planą pasikeisti galima skambinant klientų aptarnavimo telefonu arba atvykus į klientų aptarnavimo centrą.

Pasikeisti turimą planą – lengviau nei galvojate

Pateikiame jums detalią informaciją kaip pasikeisti „Ignitis“ turimą planą, o šiame tekste rasite ir vaizdo įrašą, kuriame pateikiama analogiška informacija vaizdo formatu.

Visų pirma, keliaujama į „Ignitis“ internetinę svetainėje ir viršuje, dešinėje pusėje, spaudžiame „Savitarna“ bei prisijungiame prie jos su jums tinkamiausiu prisijungimo būdu. Žinoma, jeigu paskyros neturite – tuomet prieš prisijungiant, reikėtų ją susikurti.

Prisijungus prie „Ignitis“ savitarnos – matysite visus savo turimus planus bei objektus, jeigu jų turite daugiau nei vieną. Taigi, pasirenkame norimą objektą ir planą bei spaudžiame mygtuką „Keisti“. Atlikus šį veiksmą – atsidarys naujas langas, kuriame reikės patvirtinti, kad leidžiate bendrovei tvarkyti asmens duomenis. Spaudžiame „Sutinku“.

Kitame žingsnyje išvysite skaičiuoklę, kuri padės išsirinkti jums tinkamiausią planą. Jums rodomas turimas laiko zonų skaičius, kurio keisti negalite, o žemiau pateikiamas jūsų sunaudojamos elektros kiekis. Jeigu manote, kad šie skaičiai gali keistis – skaičius galite pakoreguoti. Verta pastebėti, kad galite suvesti skaičius pagal mėnesį arba metus.

Atlikus pakeitimus, jeigu tokių buvo, spaudžiame „Skaičiuoti kainą“. Sekančiame žingsnyje jau matysite planus, iš kurių galėsite išsirinkti jums tinkamiausią. „Ignitis“ pateiks pasiūlymus, o kainą galėsite fiksuoti 12 arba 24 mėnesiams. Verta pastebėti, kad fiksuojant kainą ilgesniam laikotarpiui – galėsite pasirinkti papildomą nuolaidą, kas leis sutaupyti dar šiek tiek pinigų.

To paties lango apačioje jūs galite pasirinkti ir žaliosios energijos opciją, o taip pat ir išmaniosios energijos planą. Tokią opciją rasite viršutinėje lango dalyje, dešinėje pusėje. Šis planas puikiai tinka sekantiems elektros energijos kainas biržoje arba tiems, kurie nenori mokėti fiksuoti kainos. Tiesa, tokia opcija galima tik tuomet kai turite išmanųjį skaitiklį.

Išsirinkus tinkamiausią jums planą – spaudžiame „Sudaryti sutartį“. Naujame lange matysite jūsų objektui taikomo „Ignitis“ plano informaciją – norėdami pakeisti planą, spauskite „Sutinku, keičiu planą“. Kitame žingsnyje reikia patikrinti savo kontaktinius duomenis ir jeigu viskas tvarkoje – spaudžiame mygtuką „Užsakyti“.

Atlikus visus šiuos veiksmus – jūsų „Ignitis“ planas sėkmingai pakeistas. Belieka paspausti „Ačiū, supratau“ mygtuką ir jūs grįšite į pradinį savitarnos puslapį. Čia jau galėsite matyti informaciją apie naująjį jūsų planą.

Bendrovė pažymi, kad anksčiau (iki plano keitimo) gautų nuolaidų grąžinti nereikės tik tiems klientams, kurie pasikeis turėtą fiksuotos kainos planą iki šių metų birželio 29 d., o po plano keitimo liks „Ignitis“ klientais ne trumpiau kaip šešis mėnesius. Šešių mėnesių laikotarpis skaičiuojamas nuo naujo plano įsigaliojimo pradžios. Iki šios datos planą galima keisti kelis kartus. Apsisprendus nutraukti sutartį anksčiau nei po šešių mėnesių, šias nuolaidas grąžinti reikės.

8 komentarų

Patras

Reikia savus dusinti kad svetimi bijotu rusiska politika uztat kiek dividentu gauna🤩🤩

diedas iš kaimo

Nu, ple, prie rinkos kainos prisidedat 10 ct/kWh ir vadinat tai "išmanių sprendimų bendrovė", Enefit NIEKO neprisidėjo. Taip kad eikit paskui rusų laivą "išmanieji"!

Irena

Problemu daugiau nei reikia Prisijungti prie tos svetaines ir knistis toje svetaineje Labai sudetinga......

Lina

Kiek dar mus kvailins su ta elektra. Kreiviui tai turbūt visi tie tarpininkai moka.

Petras

Kodėl nukritus elektros kainai negalite patys perrašyti ,iš kur mums žinoti kada ji krenta,nuk nesėdime prie žinių portalo

Lankytojas

Taip Ignitis jau daro spaudimą pasikeisti planą,nes neturi kitų galimybių ,kaip žmonėms vėl nudirti kailį ir priskaiciuoti,,netesybas,,,o tai aferistu svokriu klanas

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas