„Iki“ Vilniuje atnaujino populiariausią autonominę parduotuvę – tapo viena gražiausių visame tinkle

IKI

Pranešimas spaudai

2024-01-03, 14:16

0 komentarų

Prekybos tinklo „Iki“ autonominė parduotuvė, įsikūrusi judrioje Vilniaus vietoje, ant Baltojo tilto, pirkėjus jau pasitinka atsinaujinusi. Metams besibaigiant į jos rekonstrukciją investuota 60 tūkst. eurų, kad apsipirkti visą parą būtų dar patogiau ir greičiau.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Iki“ Vilniuje atnaujino populiariausią autonominę parduotuvę – tapo viena gražiausių visame tinkle

„Parduotuvių tobulinimas – nenutrūkstantis procesas. Tai yra vienas mūsų prioritetų, kad nuolat keltume kartelę kuo sklandesnei apsipirkimo patirčiai. Upės gatvėje praėjusiais metais atidaryta visą parą veikianti autonominė „IKI GO!“ parduotuvė pirkėjų yra ypač vertinama už tai, kad joje apsipirkti greita ir paprasta. Po atnaujinimų kasdienis apsipirkimas lankytojams tapo dar lengvesnis, patogesnis. Be to, po rekonstrukcijos iš esmės ji dabar yra viena gražiausių „Iki“ parduotuvių visame mūsų tinkle“, – sako Lina Muižienė, prekybos tinklo „Iki“ vykdomoji direktorė.

Pokyčiai apėmė tiek „Iki“ autonominės parduotuvės fasadą, tiek vidų. Interjeras atnaujintas pagal naująją „IKI GO!“ dizaino koncepciją, kurią pirkėjai jau galėjo patirti autonominėje parduotuvėje prie Žaliojo tilto. Nuo šiol pirkėjai gali matyti visą šiuolaikišką parduotuvę ir iš vidaus, ir iš išorės – ji kviečia užeiti ir išbandyti savarankiško apsipirkimo patirtį be jokių pardavėjų ir be kasų.

Rūpinantis didesniu patogumu, papildomai įrengti antri įėjimo varteliai ir trečia atsiskaitymo vieta – tai pirkėjams leis dar greičiau įeiti ir išeiti iš parduotuvės, savo laiką naudojant tik prekių susirinkimui.

Parduotuvė praėjusių metų pradžioje atidaryta itin judrioje sostinės vietoje ant Baltojo tilto, kuris jungia Vilniaus verslo rajoną su centru. Visai gretimai – ir vilniečių pamėgta laisvalaikio zona, tad tam tikrais paros laikais vasarą šioje parduotuvėje stipriai išauga pirkėjų srautai. Rekonstruojant parduotuvę užbėgta galimai eilių susidarymo problemai už akių.

„Pirmąją autonominę parduotuvę atidarėme beveik prieš dvejus metus ir jų jau turime penkias. Tokio tipo parduotuvės yra pamėgtos lankytojų, turime stabilius technologijas ir patogumą vertinančių pirkėjų srautus, tad pernai buvo svarbių pamokų metai. Išmokome valdyti autonomines parduotuves, pamatėme pirkėjų reakcijas, supratome, kas veikia, o ką vertėtų dar tobulinti. Tokia yra inovacijų kultūra „Iki“ – nuolat mokytis ir diegti pirkėjų kasdieną lengvinančias naujoves. Todėl šiemet nežadame sustoti, bus atnaujinimų ir likusiose „IKI GO!“ parduotuvėse“, – apie planus pasakoja L. Muižienė.

Apsipirkti per šventes ėjo ir naktį

Upės gatvėje visą parą veikianti „IKI GO!“ parduotuvė populiari ne tik vasarą – ji daugiausiai pirkėjų sulaukė ir Kūčių vakarą bei pirmąją Kalėdų dieną, kai įprastos fizinės parduotuvės buvo užvėrusios duris.

„Autonominės inovacijos šiais metais mums leido pirkėjams užtikrinti galimybę savarankiškai apsipirkti visą parą net ir švenčių metu. Pati populiariausia parduotuvė tarp autonominių gruodžio 24-25 dienomis ir buvo būtent ką tik rekonstruota prie Baltojo tilto. Antra pagal pirkėjų srautus – esanti Stanevičiaus gatvėje“, – sako Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Pasak jos, autonominių technologijų parduotuvėse naudą pirkėjams atskleidžia ir pirkėjų srautai – net ir Kūčių naktį šiose parduotuvėse apsilankė beveik 40 pirkėjų. Tarp pirkinių švenčių metu dominavo gėrimai, užkandžiai, kava, sumuštiniai.

Prekes iškart galima dėtis į kuprinę

Pilnai automatinės „IKI GO!“ parduotuvės veikia visą parą septynias dienas per savaitę, jose apsipirkimas – savarankiškas. Nėra nei kasų, nei kasininkų, tad apsipirkimas yra ypač greitas.

Į autonominę parduotuvę patekti ir joje atsiskaityti galima tik su banko kortele. Prie durų specialiame terminale nuskenavęs banko kortelę, pirkėjas gali patekti į parduotuvę, patogiai ir greitai išsirinkti prekes, o išeidamas – patvirtinti mokėjimą. Apsipirkimo metu pirkėjas visas prekes gali dėti į savo maišelį ar kuprinę, jam nereikia papildomai imti prekių krepšelio.

Dirbtinio intelekto valdoma autonominio apsipirkimo technologija patogi ir prekybos tinklui. Darbuotojai yra automatiškai įspėjami apie prekių trūkumą, dirbtinis intelektas prognozuoja prekių poreikį, užsakymus, pateikia nurodymus darbuotojams.

Tarptautinei „Rewe“ grupei priklausantis prekybos tinklas „Iki“ Lietuvoje veikia nuo 1992 metų. Turėdamas 244 parduotuves visoje Lietuvoje, „Iki“ yra vienas didžiausių mažmeninės prekybos tinklų. Tarp didžiausių šalies darbdavių esanti bendrovė yra įdarbinusi apie 5,5 tūkst. darbuotojų. Prekybos tinklas kartu su „Pixevia“ Vilniuje atidaręs penkias autonomines parduotuves su „Iki“ prekių ženklu. Prekybos tinklas taip pat valdo prekių pristatymo į namus startuolį „LastMile“ ir nuosavo prekės ženklo elektroninę parduotuvę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas