Lietuva rengiasi įgyvendinti svarbų ES projektą: šalys galutinai apsispręs dėl savo ES skaitmeninės tapatybės dėklės bandomosios versijos įgyvendinimo scenarijaus

Pranešimas spaudai

2024-05-04, 11:59

0 komentarų

Atėnuose įvyko 2-oji generalinė konsorciumo „Potential“ asamblėja, kurios metu 19 valstybių narių, tarp jų ir Lietuva, apžvelgė ES skaitmeninės tapatybės dėklės projekto eigą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Lietuva rengiasi įgyvendinti svarbų ES projektą: šalys galutinai apsispręs dėl savo ES skaitmeninės tapatybės dėklės bandomosios versijos įgyvendinimo scenarijaus

Pasak projekto Lietuvoje vadovės Vilmos Misiukonienės, šis susitikimas žymi svarbų projekto etapą, kuomet kiekviena šalis galutinai apsispręs dėl savo ES skaitmeninės tapatybės dėklės bandomosios versijos įgyvendinimo scenarijaus.

Balandžio 30 d. Europos Komisijai patvirtinus eIDAS2 Reglamentą, kuris įteisina ES skaitmeninę tapatybę, bei paskelbus ARF – techninės architektūros reikalavimus dėklei, prasideda intensyvus projekto įgyvendinimas.

„Kiekviena ES valstybė narė, taip pat ir Lietuva, per 2 metus, po Reglamento įgyvendinamųjų aktų priėmimo, turės ne tik pateikti savo šalies vartotojams skaitmeninę dėklę, bet ir užtikrinti kitų šalių dėklių duomenų priėmimą savo nacionalinėse IT sistemose – tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuje. Galima teigti, jog ši dėklė, kaip nauja teisinių, techninių, saugumo ir privatumo reikalavimų sistema, transformuos e. paslaugų rinką ES“, – teigia V. Misiukonienė.

Asamblėjoje Lietuvą atstovavo Vidaus reikalų ministerija (VRM), Informatikos ir ryšių departamentas prie VRM, Asmens dokumentų išrašymo centras prie VRM, UAB „CityBee“ ir VĮ „Regitra“.

Lietuvos komanda dalyvavo diskusijose dėl skaitmeninės tapatybės dėklės infrastruktūros, techninio įgyvendinimo iššūkių, bendradarbiavimo galimybių tarp šalių išbandant skirtingus vartotojų atvejus (Lietuvoje bus išbandomas skaitmeninis vairuotojo pažymėjimas) ir projekto komunikacijos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas