Lietuviai tiesiog išprotėjo dėl saulės elektrinių: atskleidė, kokias pamokas išmoko daugelis ir kas yra labai svarbu

Pranešimas spaudai

2023-04-25, 12:32

0 komentarų

Pernai Rusijos agresijos sukeltas ekonominis sąmyšis, be kita ko, smarkiai paskatino saulės elektrinių diegimą Lietuvoje, ir šioje tiesiog sprogusioje rinkoje vien tik įmonė „GreenUp“ apyvartą padidino beveik tris kartus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Lietuviai tiesiog išprotėjo dėl saulės elektrinių: atskleidė, kokias pamokas išmoko daugelis ir kas yra labai svarbu

Aistroms rinkoje aprimus, „GreenUp“ vykdomasis direktorius Tomas Žalnora tikisi, kad dabar galimi užsakovai saulės elektrines rinksis atsakingiau, visų pirma vertindami ilgalaikę jų naudojimo perspektyvą ir tiekėjų reputaciją.

„Įrangos tiekimo grandinės susitvarkė, vadinasi, įranga atpigo. Atpigo ir elektros energija, tačiau saulės elektrinės atsipirkimo laikotarpis (3–4 metai) išlieka labai patrauklus. Dabar užsakovai turėtų daugiau mąstyti apie įrangos kokybę ir ilgalaikį jos efektyvumą, garantinį ir pogarantinį aptarnavimą iš vienų rankų, elektrinės diegėjų reputaciją“, – sako vienas iš įmonės įkūrėjų T.Žalnora.

Aštuntus metus Vilniuje veikianti „GreenUp“ stato saulės parkus ir yra pastačiusi per 3 tūkst. saulės elektrinių individualiems gyvenamiesiems namams ir verslui, tad šiuo požiūriu yra viena lyderiaujančių įmonių Baltijos šalyse. Įmonė turi padalinius Klaipėdoje ir Šiauliuose, numato plėtrą į Latviją bei Vokietiją.

Svarbiausia reputacija, kokybė, garantijos, ilgalaikis efektyvumas

Apžvelgdamas pernykštį saulės elektrinių bumą, T.Žalnora pastebi, kad to ėmėsi įmonės, iki šiol užsiimdavusios kitokia veikla, kad atsirado nemažai „vieno žmogaus“ įmonių. Tad visų pirmiausia reikia pasverti, kokios tokių subjektų teikiamų paslaugų ir įrangos garantijos.

„Mes jau aštunti metai užsiimame vien tik saulės elektrinėmis ir esame žinomų gamintojų oficialūs atstovai. Tai visų pirma reiškia, kad mums niekada nereikia laukti, jei garantiniu laikotarpiu prireikia pakeisti kokį nors elementą – viską turime patys. Taip pat vieni iš nedaugelių siūlome įrangos priežiūrą, įskaitant saulės modulių plovimą“, – savo įmonės pranašumus vardija T.Žalnora.

„GreenUp“ atstovaujamų saulės modulių portfelyje yra, pvz., „Hyunday Energy Solutions“ produkcija, kuriai suteikiama 25 metų garantija. Be to, ši įranga prastu oru veikia 80 proc. efektyviau, nei dauguma kitų rinkoje siūlomų saulės modulių. Suprantama, kad tokia stulbinama garantija suteikiama įmonei daug investavus į tyrimus.

„GreenUp“ taip pat yra oficialūs „Longi“, „Huawei“, „Goodwe“ produkcijos atstovai.

Pirmiausia – ESO sąlygos, tada konsultacijos ir modeliavimas

T.Žalnora sako pastebėjęs, kad pernai per saulės elektrinių karštinę tarp gyventojų kilo nemažai sumaišties, kai jų planus sudaužė iš ESO gautos prisijungimo sąlygos, numačiusios kartais itin nemažus prisijungimo kaštus ten, kur reikėjo tinklų rekonstrukcijos.

„Visiems galimiems mūsų klientams patariame neatidėliojant kreiptis į ESO, kad būtų aiški jų perspektyva. O neatidėlioti patariame todėl, kad bet kada gali būti paskelbtas naujas kvietimas teikti paraiškas finansinei paramai gauti“, – sako T.Žalnora.

Tada „GreenUp“ specialistai konsultuojasi su klientu, kad išsiaiškintų energijos poreikį ir statinio potencialą elektros jėgainei įrengti. Nusprendus dėl būsimosios elektrinės galios, darbo imasi projektuotojai, kurie pateikia elektrinės modelį, atsižvelgdami į stogo orientaciją ir 10 metų saulės apšvietos duomenis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas