Lietuvos dirbtinio intelekto asociacija organizuoja vieną didžiausių Europos mašininio mokymo ir dirbtinio intelekto mokslinių konferencijų: diskutuos apie dirbtinio intelekto proveržį

Pranešimas spaudai

2024-09-07, 14:00

0 komentarų

Rugsėjo 9–13 d. Lietuvos dirbtinio intelekto asociacija organizuoja vieną didžiausių Europos mašininio mokymo (ML) ir dirbtinio intelekto (DI) mokslinių konferencijų ECML PKDD („European Conference on Machine Learning and Principles and Practice of Knowledge Discovery in Databases“). Renginyje dalyvaus daugiau kaip 900 mokslininkų ir ekspertų iš 47 pasaulio šalių.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Lietuvos dirbtinio intelekto asociacija organizuoja vieną didžiausių Europos mašininio mokymo ir dirbtinio intelekto mokslinių konferencijų: diskutuos apie dirbtinio intelekto proveržį

Konferencijoje bus pristatyta per 300 pranešimų ML ir DI tema, surengtos 27 dirbtuvės, 8 mokymų sesijos, 3 specialūs renginiai. Konferencijos temos apims įvairias aktualijas: naujausius tyrimus kuriant paaiškinamąsias dirbtinio intelekto sistemas, grafų teorijos taikymus DI sistemoms ir kitus DI mokslo pasiekimus.

Šių klausimų sprendimų paieškos skatina informatikų ir kitų specialistų bendradarbiavimą vystant DI sprendimus ir siekiant praktinio jų taikymo įvairiose srityse. Renginio metu bus dalijamasi naujausiais tyrimų rezultatais, patirtimi ir įžvalgomis.

Pranešimus skaitys dirbtinio intelekto žvaigždės

Konferencijoje pagrindinius pranešimus pristatys lyderiaujantys DI ir ML ekspertai. „Google DeepMind“ mokslininkė Gintarė Karolina Džiugaitė kalbės apie mokymąsi ir užmiršimą giliojo mokymo modeliuose. Moritzas Hardtas iš Makso Planko instituto pasakos apie ML modelių kokybės įvertinimo bei testavimo duomenų rinkinius ir metodus. Mounia Lalmas-Roelleke iš „Spotify“ pristatys DI grįstas paieškos ir rekomendacijų sistemas, kurios pagerina vartotojų patirtis.

Katharina Morik iš Dortmundo technikos universiteto daugiausia dėmesio savo pranešimu skirs balansavimui tarp DI modelių energetinio efektyvumo ir kokybės, o „Stats Perform“ vyriausiasis mokslininkas Patrickas Lucey dalysis patirtimi apie žaidėjų stebėjimo duomenų naudojimą sporte, kad būtų galima įvertinti ir imituoti rezultatus. Šios temos žymi DI ir įvairių kitų sričių sankirtą ir leidžia pažvelgti į technologijų bei inovacijų ateitį.

Dirbtinis intelektas gynyboje

Viena svarbių konferencijos dalių yra DI gynyboje temai skirtas renginys, kuris suburs žinomus gynybos, technologijų ir akademinės bendruomenės lyderius, diskutuosiančius apie DI ir ML vaidmenį užtikrinant pasaulinį saugumą. Pagrindinius pranešimus ir diskusijas moderuos NATO ryšių ir informacijos agentūros (angl. NATO Communications and Information Agency, NCIA) atstovas Michaelas Streetas.

Renginyje bus aptartos tokios temos, kaip DI poveikis geopolitiniam stabilumui, duomenų ir metodų patikimumas DI taikymuose gynybai, kibernetinio saugumo ir atsakingo DI gynybos algoritmų kūrimo principai. Pranešėjai taip pat diskutuos apie tai, kaip šalys ir gynybos pramonė gali integruoti akademinius ML tyrimus šiuolaikiniams saugumo iššūkiams spręsti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas