NASA pasiekė susitarimą su „Toyota“: Japonijos automobilių milžinė kurs namelį ant ratų, skirtą gyventi ir keliauti Mėnulyje

Mokslotaskas.lt

2024-04-21, 16:35

0 komentarų

NASA menedžeris Billas Nelsonas ir Japonijos švietimo, kultūros, sporto, mokslo ir technologijų ministras Masahito Moriyama pasirašė svarbų susitarimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
NASA pasiekė susitarimą su „Toyota“: Japonijos automobilių milžinė kurs namelį ant ratų, skirtą gyventi ir keliauti Mėnulyje

Pagal ją Japonijos kosmoso agentūra suteiks amerikiečiams visiškai funkcionuojančią transporto priemonę Mėnulio paviršiui tirti. Ji bus naudojama 2031 m. vyksiančioje misijoje “Artemis VII”. Mainais NASA sutiko, kad Japonijos astronautai dalyvautų bendrame Žemės palydovo tyrinėjime.

Techninis projekto įgyvendinimas patikėtas „Toyota“. Tai bus naujo tipo transporto priemonė, kuriai, nesant geresnio pavadinimo, suteiktas „Mėnulio namo ant ratų“ vardas.

Pagrindinė idėja yra ta, kad astronautai galės būti jo viduje be skafandrų ir ne tik judėti po Mėnulį, bet ir pilnai gyventi bei dirbti jame pamainomis, trunkančiomis iki 30 dienų. Pirmosios transporto priemonės eksploatavimo trukmė – 10 metų, ji skirta pietinei Mėnulio daliai tyrinėti.

Transporto priemonės matmenys – 6,0×5,2×3,8 m, numatytąją įgulą sudaro du žmonės, o nuvažiuojamas atstumas – 10 000 km. Įdomus sprendimas – vandenilis ir deguonis reikalingam kurui bus išgaunami perdirbant nuotekas. Lėktuve taip pat įrengtos masyvios saulės baterijos kaip papildomas energijos šaltinis.

Transporto priemonės konstrukcija yra visiškai hermetiška, todėl jos viduje bus galima atlikti įvairius eksperimentus, įskaitant gyvų kultūrų auginimą. Japonijos kosmoso agentūra ir NASA siekia kartu tyrinėti Mėnulį, nes šis projektas yra per daug imlus darbui ir brangus, kad jį būtų galima įgyvendinti vieniems.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas