Nuo trūkumo iki pertekliaus: TSMC drastiškai mažina užsakymus savo tiekimo grandinėse

TopCom.lt

2022-11-04, 07:25

0 komentarų

Dar visai neseniai daugelis srities ekspertų aptarinėjo puslaidininkių krizę, kilusią po pandemijos. Analitikai numatė beveik žlugimą, tačiau nepraėjus nė dvejiems metams situacija tapo priešinga.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Nuo trūkumo iki pertekliaus: TSMC drastiškai mažina užsakymus savo tiekimo grandinėse

Pranešama, kad didžiausia pasaulyje lustų gamintoja TSMC drastiškai sumažina užsakymus savo tiekimo grandinėse 40–50%. Toks netikėtas posūkis paaiškinamas tuo, kad aštuoni stambiausi TSMC klientai, tame tarpe Apple, Intel, MediaTek, Nvidia ir AMD, netikėtai nusprendė atšaukti dideles 3nm lustų užsakymų dalis. Dėl to vietoj iš pradžių numatytų 44 tūkst. 3 nm lustų planas buvo sumažintas iki 10 000 vienetų (77 proc.!).


Atsižvelgdama į tai, TSMC jau 10% sumažino kapitalo investicijas į gamybos plėtrą. Situacija pradeda atrodyti kaip perprodukcijos krizė, dėl kurios galiausiai gali sumažėti įtaisų komponentų kainos. Na, o klausimą, ar išmaniųjų telefonų gamintojai ims mažinti kainas, kol kas paliksime atvirą ir kviečiame išsakyti savo nuomonę komentaruose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas