Ryškūs atsinaujinančios energetikos įmonės „Smartecon“ 2023-ieji: augantis veiklos spektras ir inovatyvūs sprendimai

Pranešimas spaudai

2024-04-23, 11:59

0 komentarų

Praėję metai atsinaujinančios energetikos bendrovei „Smartecon“ buvo ryškūs ir pilni svarbių įvykių. Įmonė tapo platesnio masto rangovu ir pradėjusi dirbti su didelių saulės energetikos parkų vystytojais ėmė augti dar sparčiau, taip pat bendrovė pernai plėtėsi Skandinavijoje, pasiūlė inovatyvius sprendimus namų ūkiams ir skyrė didelį dėmesį bendrovės procesų tobulinimui. Svarbiausius 2023-iųjų momentus apžvelgia įmonės vadovas Magno Kure.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ryškūs atsinaujinančios energetikos įmonės „Smartecon“ 2023-ieji: augantis veiklos spektras ir inovatyvūs sprendimai

Per daugiau kaip dešimtmetį savo veiklos metų Estijos bendrovė „Smartecon“ spėjo tapti vienu iš saulės energetikos Baltijos šalyse vėliavnešių. Daugiau nei tūkstantis įgyvendintų projektų, 50 mln. eurų viršijanti bendra projektų vertė, įrengta 120 MW saulės elektrinių, prisidėta prie jų standartų kūrimo Estijoje ir dar daugiau.

Tačiau nuo 2012 m. veikiančiai bendrovei praėję metai ko gero buvo svarbiausi per visą veiklos istoriją.

„Nuo pabaigtų ambicingų projektų ar žingsnių į naujas rinkas, iki strateginių permainų bei ypatingai svarbių partnerysčių – 2023-ieji mums buvo itin reikšmingi“, – sako „Smartecon“ vadovas Magno Kure.

Strateginis pokytis atvėrė naujas duris

Praėjusiais metais „Smartecon“ stebėjo spartų augimą ir plėtrą. Pavyzdžiui, pernai įmonės paslaugos buvo pradėtos siūlyti dar platesniu mastu, o bendrovė ėmė fokusuotis į stambesnius klientus. Nuo 2023 m. vasario įmonė gali pasirūpinti saulės energetikos projektais nuo A iki Z, įskaitant projektavimą, statybas bei viešuosius pirkimus.

„Pradėję dirbti su didelių saulės energetikos parkų vystytojais, pastebėjome, kad gebėjimas visas paslaugas įgyvendinti „po vienu stogu“ yra didelis privalumas. Komandoje turime talentingų profesionalų, gebančių suvaldyti kompleksiškus projektus, pradedant parko projektavimu, medžiagomis, logistika ir baigiant rangos darbais. Tad šis sprendimas – nuoseklus strateginis žingsnis, jau dabar padedantis įmonei augti dar sparčiau“, – teigia įmonės vadovas.

Vien praėjusiais metais „Smartecon“ susitarė dėl 140 MW saulės elektrinių parkų statybų, t. y. bene dvigubai daugiau, nei bendrovė buvo įrengusi per 10 savo veiklos metų.

„Tai yra susiję su minėtu sprendimu tapti platesnio masto rangovu – šis žingsnis atvėrė daugybę naujų durų ir unikalių galimybių visose šalyse, kuriose veikiame. Tai rodo, kad rinka mumis pasitiki, o mes esame pajėgūs įgyvendinti gerokai ambicingesnius projektus. Džiaugiamės, kad dar pernai pavyko pilnai užbaigti pirmąjį tokį projektą Estijoje“, – tvirtina pašnekovas.

Plėtra Suomijoje ir modernūs sprendimai

Pasak M. Kure, 2023-iaisiais „Smartecon“ taip pat pradėjo kurti 200 MW hibridinį saulės ir vėjo energijos parką įmonei „Vestman“ Latvijoje, Eduolės regione. Be to, bendrovė pradėjo veiklą ir Suomijoje, kur atidarė naują padalinį.

„Šios valstybės rinka yra itin konkurencinga, čia inicijuojama daugybė itin didelių projektų, ji labai patraukli įvairiems užsienio investuotojams. Todėl netolimoje ateityje planuojame plėsti su projektais Suomijoje dirbančią komandą ir auginti šalyje teikiamų paslaugų spektrą“, – sako įmonės vadovas.

Taip pat pernai bendrovė pristatė inovatyvią platforma privatiems namų ūkiams „ELOS“. Gyventojams patogumą užtikrinantis projektas suteikia galimybę gauti personalizuotą saulės elektrinės sprendimą, prisitaikantį prie atitinkamo namų ūkio poreikių bei aplinkos.

Dėmesys komandai

2023-iaisiais permainos palietė ir „Smartecon“ vidų. Pernai prie įmonės prisijungė nauja finansų vadovė Veronika Pau, kuri tapo atsakinga už bendrovės padalinių finansų valdymą. Prieš tampant „Smartecon“ komandos dalimi, V. Pau patirtį kaupė „Bolt“ finansų direktorės pozicijoje.

Taip pat praėjusiais metais bendrovė surengė pirmąją „Smartecon“ strategijos dieną, kurios metu koncentravosi į įmonės komandos stiprinimą bei skyrė dėmesį įsipareigojimams klientams bei aplinkai.

„Smartecon“ strateginės sesijos metu buvo gilinamasi į bendrovės procesus, siekiant atliepti klientų poreikius ir įsipareigojimus ES, ieškota inovatyvių būdų kurti didesnę paslaugų vertę bei susitelkta į įmonės vertybes.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas