„Samsung“ fiksuoja tragiškus rezultatus: bendrovė užfiksavo neįtikėtinai sumažėjusį pelną, taip blogai nebuvo daugybę metų

Arnas Balčiūnas

2023-01-06, 10:17

0 komentarų

Neužtikrinta ekonominė situacija koreguoja daugelio mūsų įpročius, o tai jau junta ir elektronikos gamintojai. Labai liūdną tendenciją atskleidžia ir „Samsung“ pajamų ataskaita, kurioje užfiksuotas jau ilgą laiką neregėtas rezultatas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ fiksuoja tragiškus rezultatus: bendrovė užfiksavo neįtikėtinai sumažėjusį pelną, taip blogai nebuvo daugybę metų

Pietų Korėjos milžinės atstovai paskelbė, jog 2022 metų ketvirtojo metų ketvirčio pelnas pasiekė žemiausią ribą per pastaruosius aštuonerius metus. Pagrindinėmis to priežastimis įvardijamas lustų trūkumas ir mažėjanti išmaniųjų telefonų paklausa, ką nulėmė prastėjanti ekonominė situacija.

Pranešama, jog „Samsung“ pelnas sumažėjo net 70 proc. lyginant su analogišku periodu 2021 metais. Bendrovės vadovų skaičiavimu, praėjusių metų spalio – gruodžio mėnesiais pelnas siekė 3,4 mlrd. JAV dolerių, kuomet 2021 metais, tuo pačiu laikotarpiu, jis siekė 10,9 mlrd JAV dolerių. Paskutinį kartą bendrovė tokius blogus rezultatus fiksavo 2014 metų trečiojo ketvirčio metu.

„Samsung“ teigė, kad vartotojai mažiau išleidžia elektronikai, įskaitant išmaniuosius telefonus ir buitinę techniką, dėl šoktelėjusių palūkanų normų ir sparčiai augančios infliacijos. Lyginant su praėjusiais metais, bendrovės pardavimai sumažėjo 8,6 proc, o pagrindinė to priežastis – vis labiau mažėjanti paklausa.

„Daugeliui „Samsung“ vidinių kompanijų buvo itin sunku, tačiau labiausiai nukentėjo lustų ir mobiliųjų įrenginių padaliniai“, - tikino „BNK Investment & Securities“ analitikas Lee Min-hee.

Tokios „Samsung“ naujienos piešia ganėtinai niūrią situaciją elektronikos rinkoje. Analitikai įsitikinę, kad itin prastus rezultatus praneš ir daugiau technologijų kompanijų. Ekspertai įsitikinę, jog besikeičiančios tendencijos siunčia labai aiškų signalą gamintojams – paklausa mažėja ir artimiausiu metu niekas nesikeis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas