„Samsung“ ir LG išgyvena nerimastingus laikus: didžiausių konkurentų nesėkmė gali brangiai kainuoti ir Pietų Korėjos milžinėms

Lukas Snarskis

2023-05-14, 08:06

0 komentarų

OLED technologija jau kurį laiką egzistuoja mūsų gyvenime. Ši pažangi technologija, gerokai pranašesnė už tradicinius panelių tipus, daro stebuklus efektyvumo ir vaizdo kokybės požiūriu. Tačiau dėl didelių kaštų ji ilgą laiką buvo randama tik aukščiausios kokybės produktuose.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ ir LG išgyvena nerimastingus laikus: didžiausių konkurentų nesėkmė gali brangiai kainuoti ir Pietų Korėjos milžinėms

Tačiau technologijoms tobulėjant, sąnaudos taip pat sumažėjo, o OLED panelės pagaliau tampa plačiau prieinamos. Panašu, kad viena pirmųjų kompanijų, perėmusių vadžias šioje transformacijoje, yra „Apple“.

Jau seniai žinoma, kad technologijų milžinė norėjo naudoti OLED ekranus savo „Mac“ ir „iPad“ modeliuose. Remiantis naujausia informacija, bendrovė yra pasirengusi įgyvendinti šį pakeitimą nuo kitų metų, tačiau panelių tiekėjai stabdo svarbias investicijas į naujos kartos OLED gamybos linijas dėl didėjančio susirūpinimo.

„Apple“ planuoja savo pirmuosius OLED „iPad“ išleisti 2024 metais. Kadangi bendrovė negamina panelių, reikiamus komponentus ji turi įsigyti iš trečiųjų šalių gamintojų, kaip tai daroma su „iPhone“. „Apple“ partnerio dar nepasirinko, tačiau pagrindiniais tiekėjais trokšta tapti Pietų Korėjos kompanijos „Samsung Display“ ir „LG Display“.

Šiuo metu šios dvi įmonės turi didelius gamybos pajėgumus ir eksploatuoja „Gen 6“ OLED gamybos linijas. Tačiau jie planuoja sukurti efektyvesnes „Gen 8“ gamybos linijas, kurios gamina daugiau OLED panelių iš vieno substrato. Naujausioje informacijoje buvo atskleista, kad Korėjos gamintojai dvejoja.

Teigiama, kad „Samsung“ ir LG dar neužsakinėjo reikalingos įrangos „Gen 8“ linijų įrengimui, kurioms užbaigti reikia mažiausiai metų. Tokia situacija rodo, kad gamintojų nenoras investuoti kyla iš susirūpinimo dėl pelningumo.

Pagrindinė nerimo priežastis yra „Apple“ pardavimų mažėjimas. Nepaisant M serijos procesorių sėkmės, „Apple“ atskleidė, kad „Mac“ pajamos per metus sumažėjo nuo 10,4 mlrd. iki 7,2 mlrd. JAV dolerių. Jei šis mažėjimas tęsis, investicijos į didelius gamybos pajėgumus gali turėti neigiamų pasekmių „LG Display“ ir „Samsung Display“.

Be to, neaišku, ar „Apple“ norės mokėti už OLED paneles, ypač todėl, kad nėra precedento jų integravimui į „MacBook“. Kitas susirūpinimas kyla dėl „Apple“ pozicijos dėl sandorio. OLED ekranai padidintų ir taip brangių „MacBook“ kainą. Todėl „Apple“ gali spausti tiekėjus sumažinti kainas, dėl ko investicijos galėtų neatsipirkti. Tikimasi, kad šios problemos greitai bus išspręstos, o OLED aprūpinti „MacBook“ modeliai bus prieinami vartotojams jau greitai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas