„Samsung“ pateikė savo finansinę ataskaitą: per metus bendrovės pelnas išaugo net dešimt kartų

Technews.lt

2024-05-02, 19:54

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų kainos per pastaruosius metus labai stipriai išaugo, o norint įsigyti naujausią flagmaną teks gerokai patuštinti piniginę. Augančios kainos, nestabili ekonominė situacija ir vis didesnis įrenginių ilgaamžiškumas – keletas iš priežasčių, kodėl daugelis vis rečiau atsinaujina savo telefoną.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ pateikė savo finansinę ataskaitą: per metus bendrovės pelnas išaugo net dešimt kartų

„Samsung“ paskelbė išsamius 2024 m. pirmojo ketvirčio finansinius rezultatus ir matome, kad bendrovės pelnas stipriai auga. Korėjos milžinė pranešė apie 6,61 trilijono KRW (4,85 mlrd. JAV dolerių) pelną, kuris, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo dešimt kartų.

Pagrindinė priežastis, kodėl pelnas grįžo į 2022 m. lygį, yra dideli „Galaxy S24“ serijos telefonų pardavimai ir didesnės atminties puslaidininkių kainos, teigiama pranešime. Bendrosios pajamos taip pat padidėjo 13 proc., t. y. daugiau, nei tikėtasi.

„Mobile Experience“ (MX) verslo pajamos augo rinkos nuosmukio sąlygomis. Premium ir vidutinės klasės išmaniųjų telefonų paklausa, kaip ir tikėtasi, sumažėjo dėl sezoniškumo, tačiau „Galaxy S24“ telefonai atnešė „solidų dviženklį pelningumą, nes ir toliau buvo dedamos pastangos optimizuojant išteklius“.

Tikimasi, kad antrąjį ketvirtį bendra paklausa nuosekliai mažės. MX padalinys ir antrąjį ketvirtį laikysis į flagmanus orientuoto pardavimo metodo, pritaikydamas „Galaxy S24“ dirbtinio intelekto patirtį kitiems flagmanų modeliams, kad padidintų produktų konkurencingumą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas