Technologijų milžinės žada automobilių rinkos revoliuciją: pradedamas išskirtinis bendradarbiavimas, kuris pasiūlys revoliucinius sprendimus

Arnas Balčiūnas

2023-06-22, 10:40

0 komentarų

Kai du elektronikos pramonės milžinai susivienija, rezultatas turėtų būti įdomus. Šiuo atveju „MediaTek“ ir „Nvidia“ pradeda partnerystę dėl vieno šiuo metu populiariausių produktų - DI.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Technologijų milžinės žada automobilių rinkos revoliuciją: pradedamas išskirtinis bendradarbiavimas, kuris pasiūlys revoliucinius sprendimus

Abi bendrovės dirbs kartu kurdamos naujos kartos dirbtiniu intelektu valdomus transporto priemonės sprendimus prijungtiems automobiliams.

Tiek „MediaTek“, tiek „Nvidia“ jau turi savo labai pažengusias transporto priemonių platformas. „MediaTek“ turi „Dimension Auto“, o „Nvidia“ siūlo visą programinės ir techninės įrangos rinkinį – „Drive OS“, „Drive IX“, CUDA ir „TensorRT“. Abi bendrovės siūlo paruoštus sprendimus automobilių gamintojams informacijos ir pramogų bei autonominio vairavimo srityse, ir abi investuoja į dirbtinį intelektą.

Partnerystė leis „MediaTek“ sukurti automobilių SoC su integruotu „Nvidia GPU“. Šis sprendimas pasiūlys įmontuotą „Nvidia AI“ ir grafikos IP. „MediaTek“ siūlomi išmanieji salono sprendimai bus varomi „Nvidia OS“ su „TensorRT“ technologija, su visomis DI valdomomis funkcijomis ir, žinoma, pažangiausia „Nvidia“ grafika.

Tai bus stambus „MediaTek Dimensity Auto“ atnaujinimas. Bendrovė turės galimybę naudoti „Nvidia ADAS“ kartu su NVIDIA patirtimi ne tik dirbtinio intelekto, bet ir debesų kompiuterijos bei grafikos programinės įrangos, taip pat technologijų srityse. Suderinkite tai su „MediaTek“ patirtimi, susijusia su didelės spartos ryšiu ir plačia „Android“ ekosistema, paremta ilgamete mobiliųjų kompiuterių patirtimi – ir mes turime potencialiai didžiausią naujieną.

Faktas, kad automobilių technologijos pažengė į priekį, o įmonės, kurios to nesuvoks pakankamai greitai, turės rimtų problemų – „Volkswagen“ pavyzdys puikiai tai parodo. Nesuskaičiuojama daugybė vėlavimų, turinčių įtakos naujų transporto priemonių išleidimui, ir tūkstančiai nusivylusių klientų – visa tai dėl to, kad buvo ignoruojama programinės įrangos svarba ir jos vaidmuo klientų patirtyje.

NVIDIA turi vieną išsamiausių ir pažangiausių automobilių pramogų ir ADAS sprendimų, tad „MediaTek“ gavo prieigą prie tikros aukso kasyklos. Partnerystė pabandys atkartoti „Huawei“ pristatytą idėją su „Huawei Inside“ programa, nors ji neapsiriboja vien automobilio programine ir aparatine įranga – taip pat numatyta ir pavaros technologija.

Norime to ar ne, automobiliai tampa varomi programine įranga, jie virsta mobiliaisiais telefonais ant ratų. Patirtis automobilyje pasikeitė nuo mėgavimosi vairavimu ir kraštovaizdžiu iki visiško pasinėrimo į mūsų skaitmeninį gyvenimą. Visada prijungtos transporto priemonės siūlo nepertraukiamą produktyvumą ir naujus pramogų lygius, kurių prieš kelerius metus net negalėjome įsivaizduoti. Ir tai dar net nekalbant apie autonominį vairavimą. NVIDIA ir „MediaTek“ kartu? Tai pakeis pasaulį – dar kartą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas