„Xiaomi” pristatė nebrangius akinius, kurie saugo akis nuo neigiamo ekranų poveikio

Ignas Petrikonis

2020-10-10, 13:18 (atnaujinta 2021-04-27, 00:40)

0 komentarų
„Xiaomi” pristatė nebrangius akinius, kurie saugo akis nuo neigiamo ekranų poveikio

Turbūt visi esame patyrę tą jausmą, kai darbo dienos pabaigoje po ilgo sėdėjimo prie kompiuterio biure ar namuose triname ir stipriai merkiame akis, norėdami nors kiek sumažinti diskomfortą ir nemalonius pojūčius. Kinijos technologijų milžinė „Xiaomi”, gaminanti turbūt visų tipų įrenginius, turinčius ekraną, atkreipė į tai dėmesį ir vakar pristatė su šia problema skirtus kovoti stilingus akinius.

„MIJIA Anti-Blu-ray Glasses” pirkėjams siūloma rinktis iš dviejų rėmelio spalvos variantų - juodos ir rožinio aukso, o pati forma tuo pat metu sugeba sujungti retro klasiką ir naujausias mados tendencijas. Gamintojas stengėsi, jog šis produktas neatrodytų lyg koks medicininis prietaisas ir veikiau būtų stilingas aksesuaras su naudinga funkcija. Be to, produkto ilgaamžiškumą užtikrina itin lengvo titano kojelės.

Akinių stiklai gaminami iš 93% permatomo nailono, kuris iš abiejų pusių padengtas 16 sluoksnių specialios oleofobinės dangos, užtikrinančios, kad ant stiklai neapsičiupinės ir bus itin lengvai nuvalomi.

Vis dėlto turbūt svarbiausia dalis yra tai, jog stiklas padengtas specialia medžiaga, sugeriančia ir atspindinčia ekranų spinduliuojamą mėlyną šviesą, kuri ir didžiąja dalimi ir nulemia akių nuovargį. Tiesa, atspindimas ne visas mėlynos šviesos spektras, o tik pačios kenksmingiausios 415-445nm ilgio bangos. 455-500nm gali praeiti šią specialią dangą ir pasiekti mūsų akis - tai būtina tam, kad dieną fiziologiškai mūsų smegenyse būtų slopinama miego hormono melatonino gamyba ir būtume žvalūs bei pailsėję.

Teisybės dėlei reikia pasakyti, jog „Xiaomi” mėlyną šviesą blokuojantys akiniai nėra kažkoks revoliucinis produktas - įvairios kompanijos siūlo analogiškus produktus, galbūt tik ne tokius kokybiškus, jau keletą metų. Be to, ekspertai, ypač JAV Oftalmologų akademija, skeptiškai vertina tokių akinių nauda ir yra linkusi manyti, jog akių nuovargį sukelia ne tiek mėlyna šviesa, kiek nuolatinė akies įtampa fokusuojant žvilgsnį į artimą objektą.

Kaip ten bebūtų, „Xiaomi” eksperimentinių produktų platformoje „Youpin”, deja, skirtoje tik Kinijos rinkai, „MIJIA Anti-Blu-ray Glasses” jau galima įsigyti - jų kaina siekia padorius 199 juanius (25 eurus).

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas