Žalieji finansai, verslo transformavimas ir tvari komunikacija: kas svarbu tvariam verslui?

Pranešimas spaudai

2024-04-21, 17:15

0 komentarų

Balandžio 23 d., antradienį, Vilniuje jau antrą kartą vyks tvarumo forumas „Sustainability Forum 2024“, sutrauksiantis vietos ir tarptautinius tvarumo bei inovacijų ekspertus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Žalieji finansai, verslo transformavimas ir tvari komunikacija: kas svarbu tvariam verslui?

Šiemet renginyje daugiausia dėmesio bus skiriama žaliųjų finansų svarbai, verslo transformavimui ir sklandžiai tvarumo komunikacijai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tvarumo forumo tikslas – suburti pramonės, verslo lyderius, politikos formuotojus, inovacijų atstovus ir aptarti, su kokiais iššūkiais šiandien susiduria verslas ir ekosistema, kokios tvarios inovacijos yra madingos, kokios inovacijos reikalauja daugiausiai dėmesio ir kas šiandien yra investuotojų dėmesio centre. Tai atliepia mūsų misiją – informuoti visuomenę ir verslus apie tai, kas vyksta finansų ir tvarumo pasaulyje“, – sako „Rockit“ vadovė Lina Žemaitytė-Kirkman.

Antrus metus iš eilės vyksiantį tvarumo forumą organizuoja finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centras „Rockit“, nuolatinis partneris – „Swedbank“. Pirmą kartą prie forumo prisijungia ir Žaliųjų finansų institutas bei Finansų ministerija, neseniai išleidusi Žaliųjų finansų strategiją.


„Žalieji finansai – neatsiejama tvarumo strategijos dalis, svarbi tiek finansų institucijoms, tiek ir finansinių technologijų bendrovėms. Tai reiškia, kad verslai išgyvena bene esminį transformacijos etapą, kuriame neretam kyla galybė klausimų ir iššūkių: nuo tvarumo ataskaitų ir ES teisinių reglamentų iki teisingos bei aiškios komunikacijos. Apie tai ir dar daugiau kalbėsime artėjančiame tvarumo forume“, – teigia „Swedbank“ Startuolių partnerystės vadovas Donatas Šumyla.

Tvarių patirčių kupina diena

Tvarumo forume pranešimus skaitys ir diskusijose apie tvarias investicijas, žaliuosius finansus bei lyderystę vystant tvarias inovacijas dalyvaus institucijų ir verslo atstovai iš Finansų ministerijos, Žaliųjų finansų instituto, Lietuvoje veikiančių bankų, finansų įstaigų, taip pat rizikos kapitalo fondų VCA, „Firstpick“ ir „Contrarian Ventures“, verslo konsultacijų bendrovės „Accenture“, „Plug and Play“ akseleratoriaus, komunikacijos agentūros „Bosanova“ ir kitų organizacijų.

Bene ryškiausia „Sustainability Forum 2024“ žvaigždė – tvarumo ekspertas iš Harvardo universiteto JAV Kelly Kirsch. Jis yra dirbęs HSBC, „JPMorgan“, „Bank of America“, taip pat kitose pasaulyje žinomose finansų institucijose. K. Kirsch Harvardo ir Hulto universitetuose skaito paskaitas apie Europos Sąjungoje taikomas tvarumo reglamentavimo tvarkas. Jis laikomas ir vienu ryškiausių ekspertų interpretuojant ekonominius įvykius ir užmezgant tvirtus ryšius su suinteresuotomis šalimis.

Tvarumo forumas „Sustainability Forum 2024“ vyks balandžio 23 d. finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centre „Rockit“ (Gynėjų g. 14, Vilnius). Įėjimas – nemokamas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas