2025 metų flagmanų sulauksime neįprastai anksti: aiškėja, kada debiutuos pirmieji įrenginiai su naujuoju „Snapdragon 8 Gen 4“ mikroschemų rinkiniu

Lukas Snarskis

2024-05-04, 19:55 (atnaujinta 2024-05-05, 11:12)

0 komentarų

Praėjusių metų spalį Havajuose surengtame „Snapdragon Summit“ renginyje „Qualcomm“ paskelbė apie „Snapdragon 8 Gen 3“, o dabar sužinojome, kad šių metų „Snapdragon Summit“ taip pat vyks spalio mėnesį, kur lustų gamintojas pristatys „Snapdragon 8 Gen 4“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
2025 metų flagmanų sulauksime neįprastai anksti: aiškėja, kada debiutuos pirmieji įrenginiai su naujuoju „Snapdragon 8 Gen 4“ mikroschemų rinkiniu

JAV bendrovės „Qualcomm“ planai paaiškėjo dar vasario pabaigoje ir jau dabar žinoma, jog naujasis „Snapdragon 8 Gen 4“ debiutuos spalio mėnesį. Iškart po pristatymo tikimasi sulaukti ir pirmųjų išmaniųjų telefonų, o dabar aiškėja ir kas gali tai padaryti patys pirmieji.

Pirmieji flagmanai, kurie debiutuodavo su naujausiais „Qualcomm“ mikroschemų rinkiniais, anksčiau pasirodydavo metų pabaigoje, tačiau dabar viskas gali įvykti ir dar anksčiau. Remiantis naujausia informacija, pirmieji įrenginiai gali debiutuoti dar spalio viduryje, o tarp pirmųjų kompanijų minimi „Xiaomi“ ir „OnePlus“ pavadinimai.

Kinijos technologijų milžinė „Xiaomi“ turi išskirtinį susitarimą su „Qualcomm“, o tai leis jiems būti pirmiesiems, kurie pristatys išmaniuosius telefonus su „Snapdragon 8 Gen 4“ mikroschemų rinkiniu. Net neabejojama, kad tai bus „Xiaomi 15“ serijos modeliai.

Tiesa, pirmieji išmanieji su „Snapdragon 8 Gen 4“ procesoriumi turėtų būti skirti tik Kinijos rinkoje, o į Europą jie atkeliaus jau tik po naujų metų. Vėlgi, tai nėra labai didelė naujiena, kadangi panašiai vyksta jau bent kelerius metus.

Kartu su šia informacija, aiškėja ir daugiau detalių apie patį „Snapdragon 8 Gen 4“ lustą. Pranešama, jog šis mikroschemų rinkinys turės 2+6 branduolių architektūrą. Tikėtina, kad 2 reiškia porą didelio našumo branduolių, kurių taktinis dažnis gali būti nuo 3,6 GHz iki 4,0 GHz.

Kiti 6 branduoliai greičiausiai yra efektyvumo branduoliai, nors informacijos apie jų taktinį dažnį kol kas nėra. Teigiama, kad naujojo „Qualcomm“ lusto rezultatai „Geekbench 6“ testuose su vienu branduoliu siekia apie 2700 taškų, o su keliais branduoliais - 10 000 taškų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas