Aiškėja pagrindinės naujojo „Sony“ flagmano specifikacijos: patobulinimų sulauks kameros, baterija ir programinė įranga, naudos itin galingą „Qualcomm“ procesorių

Lukas Snarskis

2024-05-04, 10:55

0 komentarų

Japonijos technologijų milžinė naujausią savo flagmaną pristatys jau gegužės 17 dieną, o nenumaldomai artėjant šiam renginiui – daugėja informacijos apie patį „Xperia 1 VI“ modelį. Dabar aiškėja ir galima šio išmaniojo telefono kaina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Aiškėja pagrindinės naujojo „Sony“ flagmano specifikacijos: patobulinimų sulauks kameros, baterija ir programinė įranga, naudos itin galingą „Qualcomm“ procesorių

Anksčiau buvo skelbiama, jog „Sony“ savo naujausių įrenginių pristatymą gali surengti Barselonoje vykusioje „Mobile World Congress“ parodoje, tačiau tokia informacija nepasitvirtino. Dabar, artėjant gegužės 17 dienai, pasirodo vis daugiau gandų apie naująjį japonų flagmaną.

Remiantis naujausia informacija, „Xperia 1 VI“ modelis veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi. Šio išmaniojo telefono nugarėlėje rasime 16 mm plataus kampo objektyvą, o taip pat ir 24 mm pagrindinę kamerą su 2x optinio priartinimo galimybe. Trečioji kamera – 85-170 mm teleobjektyvas.

Bene didžiausias „Sony Xperia 1 VI“ atnaujinimas bus būtent priartinimui skirtas teleobjektyvas. Praėjusių metų modelis turėjo 85-120 mm kamerą, o likusios techninės savybės išlieka nepakitusios. Tiesa, pagrindinė „Xperia 1 VI“ kamera palaikys makrofotografiją, o „Sony“ teigia, kad vaizdo kokybė turėtų prilygti jos „pilno dydžio“ kamerų kokybei.

Tikrieji pokyčiai turėtų būti pastebimi programinėje įrangoje, o naujasis „Sony“ flagmanas turės vieną kameros aplikaciją, nors anksčiau jų būdavo keletas. „Xperia 1 VI“ taip pat turės iš „Alpha“ serijos pasiskolintą „žmogaus pozos įvertinimo technologiją“, kuri leis tiksliai sufokusuoti objektus net tada, kai jie yra nusisukę arba jų veidai užgožti. Taip pat bus nauja vaizdo įrašų kūrimo programa, kuri supaprastins vaizdo įrašų kūrimą.

Skelbiama, jog naujasis „Sony“ flagmanas ir toliau turės ausinių lizdą, o nugarėlė bus padengta matiniu tekstūruotu stiklu. Išmanusis telefonas pirkėjams bus prieinamas juodos arba sidabrinės spalvų.

„Sony“ ketina atnaujinti ir savo aukščiausios klasės modelio ekraną. Jo kraštinių santykis sieks 19,5:9, o čia bus naudojama OLED panelė, kuri pasiūlys 1,5 karto didesnį ryškumą nei ankstesnis modelis. Žinoma, skydelis turės ir kintamą atnaujinimo dažnį - nuo 1 Hz iki 120 Hz. Jutiklinio vaizdo atrankos dažnis yra 240 Hz.

„Xperia 1 VI“ veikimą palaikys 5 000 mAh talpos baterija, o čia bus naudojama ir patobulinta technologija, kuri turėtų prailginti baterijos tarnavimo laiką iki ketverių metų. Žinoma, čia rasime ir belaidžio įkrovimo galimybę, o taip pat galėsime įkrauti ir kitus prietaisus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas