Aiškėja pagrindinės „Sony Xperia 1 VI“ flagmano savybės: gamintojas ketina atsisakyti keletos išskirtinių savybių, tačiau pasiūlys ir naujovių

Lukas Snarskis

2024-04-05, 07:55

0 komentarų

„Sony“ ir toliau bando išsiskirti išmaniųjų telefonų segmente ir tuo metu, kai daug modelių sunku atskirti vienas nuo kito, ir toks požiūris yra sveikintinas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Aiškėja pagrindinės „Sony Xperia 1 VI“ flagmano savybės: gamintojas ketina atsisakyti keletos išskirtinių savybių, tačiau pasiūlys ir naujovių

Per pastaruosius porą metų „Xperia“ serija daugiausia dėmesio skyrė trims modeliams – flagmanų 1 serijai, kompaktinei 5 linijai ir vidutinės klasės 10 šeimai. Internete jau kuris laikas kalbama apie šiuos išmaniuosius telefonus, tačiau jų debiuto dar teks palaukti.

Naujos informacijos, kada galėtume išvysti naująjį „Xperia“ trejetuką – kol kas nėra. Nepaisant to, internete vis dažniau pasirodo įvairių gandų apie naujuosius įrenginius. Dabar aiškėja daugiau „Sony Xperia 1 VI“ išmanųjį telefoną, kuris yra aukščiausios klasės flagmanas.

Pranešama, jog naujasis „Sony“ flagmanas turės kiek trumpesnį ekraną nei anksčiau ir jo kraštinių santykis pasikeis iš 21:9 į 19,5:9. Gamintojas taip pat planuoja atsisakyti 4K raiškos panelės, kas buvo vienas didžiausių šio įrenginio privalumų.

„Sony Xperia 1 VI“ matmenys bus 162 x 74,4 x 8,45 mm - tai yra 3 mm trumpesnis ir 3 mm platesnis nei „Xperia 1 V“, kurio matmenys yra 165 x 71 x 8,3 mm. Naujausios nuotraukos atskleidžia, kad „Son“" laikysis sau tradicinio dizaino su viršutiniu ir apatiniu rėmeliu, todėl vertikalios erdvės praradimas nebus daromas stereo garsiakalbių ir priekinės kameros, kuri yra rėmelyje, o ne ekrane, sąskaita.

Išmanusis telefonas turėtų būti aprūpintas 6,49 colių įstrižainės ekranu. Priminsime, jog anksčiau buvo pasirodę pranešimų apie tai, kad „Xperia 1 VI“ modelis turės 12 GB arba 16 GB operatyviosios atminties. Pernai metais išleistas variantas turėjo tik 12 GB opciją.

Išmaniojo telefono nugarėlėje gamintojas ketina įmontuoti tris kameras ir visos jos bus aprūpintos 48 MP raiškos vaizdo jutikliais. Čia bus naudojami „Exmor T for mobile“ - naujas vaizdo jutiklis su dviejų sluoksnių tranzistoriniu pikseliu.

Neoficialiais duomenimis, vienas iš šių objektyvų bus 1/1,4 colio dydžio su f/1.4 diafragma bei pasiūlys 2x optinį priartinimą. Antrasis turėtų būti 1/2,7 colio dydžio bei naudos „Sony 2X2 On-Chip Lens“ technologiją. Šis sprendimas padeda užtikrinti didesnį sensoriaus jautrumą, geresnę fotografavimo raišką, dinaminį diapazoną ir greitį.

Trečiasis sensorius pasižymės analogiškomis savybėmis kaip ir aukščiau aprašytas, tačiau tai turėtų būti teleobjektyvas, kuris pasiūlys 3x optinį priartinimą. Pranešama, jog ši kamera bus aprūpinta ir „Sony Clear Image Zoom“ galimybe, kuri leidžia mėgautis nepriekaištinga nuotraukų kokybe.

Anksčiau buvo pasirodę pranešimų, kad naujasis „Sony Xperia 1 VI“ turėtų veikti su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi. Išmanusis telefonas taip pat gali turėti galimybę, kuri visoms šiais įrenginiais užfiksuotoms nuotraukoms ir vaizdo įrašams taikytų unikalų skaitmeninį parašą. Tokiu būdu būtų galima išvengti klastočių, tačiau kol kas neaišku kaip tokia galimybė veiktų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas