„Android 15“ nebeleis įdiegti itin senų programėlių: „Google“ imasi papildomo saugumo priemonių, bus blokuojamas aplikacijų diegimas

Lukas Snarskis

2024-03-28, 14:55

1 komentaras

JAV technologijų bendrovė kasmet pristato naują „Android“ operacinės sistemos versiją, o šių metų pabaigoje daugelis galės išbandyti „Android 15“ platformą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Android 15“ nebeleis įdiegti itin senų programėlių: „Google“ imasi papildomo saugumo priemonių, bus blokuojamas aplikacijų diegimas

Iki oficialaus „Android 15“ išleidimo dar daug laiko, tačiau neseniai buvo išleista jau antroji programėlių kūrėjams skirta versija. Po truputį aiškėja ir galimybės, kurias turėtų pasiūlyti naujausia operacinės sistemos versija. Tačiau aiškėja ne tik naujos funkcijos.

„Google“ skiria nemažą dėmesį tam, jog programėlių kūrėjai nuolat atnaujintų savo aplikacijas. Nuo praėjusių metų „Play Store“ parduotuvėje pradėta slėpti senas programėles. Dėl to seniai atnaujintą turinį tapo sunkiau rasti, tačiau vartotojai vis tiek galėjo atsisiųsti senesnes versijas, pasitelkdami trečių šalių parduotuves.

Pasirodžius „Android 14“ operacinės sistemos versijai, buvo pradėta blokuoti galimybę įsidiegti senas programėles, kurios sukurtos atgyvenusios „Android“ platformos pagrindu. Tuomet buvo pradėtas blokuoti aplikacijų, naudojančių programinės įrangos kūrimo rinkinio (SDK) 22 versiją, diegimas. Pagrindinė to priežastis – būtent ši versija buvo naudojama kenksmingos programėlėms kurti.

Antroji „Android 15“ kūrėjams skirta versija atskleidžia, jog „Google“ dar labiau sugriežtina reikalavimus ir dabar į išmaniuosius telefonus nebus galima įdiegti aplikacijų, kurios sukurtos senesniu nei SDK 24 pagrindu. Tai reiškia, jog įrenginiuose negalės būti naudojamos aplikacijos, kurios buvo sukurtos „Android 6.0 Marshmallow“ versijai ir iki šiol neatnaujintos.

Priminsime, jog oficialus „Android 15“ operacinės sistemos versijos debiutas turėtų įvykti šį rudenį, tačiau tiksli data kol kas nėra žinoma. Remiantis naujausia informacija, „Google“ taip pat ruošia sprendimą, kuris leis surasti savo įrenginį net ir tuo atveju, kuomet jis yra išjungtas.

„Android 15“ operacinės sistemos versijoje atsirado „Powered Off Finding API“, o ši galimybė turėtų leisti nustatyti prietaiso buvo vietą net tada, kai jis yra išjungtas. Aiškėja, jog ši funkcija veiks „Bluetooth“ pagrindu, o tam, kad tai virstų realybe – reikalinga specializuota aparatinė įranga. Tokiai galimybei veikiausiai bus reikalingas nedidelis akumuliatoriaus rezervas, todėl jeigu jūsų telefonas bus visiškai išsikrovęs – gali nepadėti net ir ši naujovė.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas