Android išmanieji netrukus pridarys problemų telefoniniams sukčiams

Ignas Petrikonis

2021-01-09, 14:22 (atnaujinta 2021-04-27, 00:43)

0 komentarų
Android išmanieji netrukus pridarys problemų telefoniniams sukčiams

Nors nemaža dalis mūsų bendravimo persikėlė į susirašinėjimo ir vaizdo pokalbių programėles, tradiciniai balso skambučiai atsisako išnykti. Jais vis dar bendraujama darbo reikalais, su nepažįstamais asmenimis ar valstybės institucijomis, todėl nenuostabu, kad telefonino sukčiavimo mastai nenustoja mažėti. Į šią problemą dėmesį atkreipė „Google”, sugalvojusi gudrų sprendimą.

Dar pernai „Google” sukurta „Phone” telefono aplikacija pasipildė pokalbio įrašymo funkcija, kuri buvo prieinama „Pixel” ir kai kuriems „Xiaomi” bei „Nokia” telefonams. Atsiliepus į skambutį telefono ekrane užsidegdavo mygtukas, pradedantis įrašymą. Jį paspaudus, telefonas paleisdavo trumpą informacinį garso pranešimą, kuris informuodavo abu pokalbio dalyvius apie pradėtą įrašinėjima - to reikalauja daugelyje šalių priimti teisės aktai.

Tačiau panašu, kad viskas tuo nesibaigs. „XDA-Developers” atliko išsamią 59 versijos „Phone“ aplikacijos APK failo analizę ir aptiko netikėtos funkcijos pėdsakus. Viena teksto eilutė leidžia teigti, jog „Google” ruošiasi suteikti galimybę automatiškai pradėti pokalbių įrašymą, kai skambina kontaktų sąraše nesantis numeris arba pokalbio dalyvis jį yra paslėpęs.

Kodėl tai svarbu? Telefoninių sukčių praktikoje įprasta paslėpti numerį tam, kad nukentėjusiai pusei būtų kur kas sunkiau atsekti piktavalio pėdsakus, todėl automatiškai įrašytas pokalbis galėtų tapti rimtu įkalčiu byloje, neleidžiančiu nusikaltėliams išvengti atsakomybės. Be to, kadangi „Google” privalės ir toliau prieš įrašymą sugroti specialų pranešimą apie pradėtą pokalbio įrašymą, vien tai gali atbaidyti sukčius ir paskatinti rinktis kitą auką.

Žinoma, kaip ir kiekvienu atveju, naujų funkcijų pėdsakai programėlių failuose dar nereiškia, jog jos būtinai taps prieinamos ir vartotojams - tai tiesiog yra įrodymas, kad kūrėjai testuoja naujas galimybes. Vis dėlto turint galvoje, kad tai nėra visiškai naujas funkcionalumas, o tik esamo automatizavimas, tikėtina, kad ją išvysime netolimoje ateityje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas